Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Russells store triumf

Kurt Russell (52) jobber bare med filmer han liker, som den kritikerroste «Dark Blue», som har norgespremiere i dag. Filmen har skapt debatt i USA. Det liker Russell godt.

 • Les anmeldelsen av «Dark Blue» her

 • Kurt Russells filmografi

  LOS ANGELES (Dagbladet): Kurt Russell har ikke gjort det enkelt for seg selv hvis målet hans var å holde tritt med stedatteren Kate Hudson og kona Goldie Hawn - og de fleste andre i Hollywood. Men han har helt andre mål. At han i Hollywood-sammenheng nesten ikke tok seg betalt for sin siste film, «Dark Blue», som har norgespremiere i dag, taler for seg.

  - Jeg bryr meg ikke om folk liker meg og filmene mine. Virkelig ikke. Jeg er så heldig at jeg kan jobbe med de filmene jeg tenner på. Dette gir meg også mye tid til å gjøre min viktigste jobb, som er rollen som far og ektemann, sier Russell til Dagbladet.

  Skapte bølger


  Selv mener han at hans tolkning av «bad cop» Eldon Perry er hans beste filmjobb noen gang. Originalmanuset er skrevet av den kjente forfatteren James Ellroy, og omskrevet for det store lerretet av David Ayer, som også skrev «Training Day».

  «Dark Blue» har skapt bølger etter at den kom ut i USA. Filmen handler om opptøyene i 1991 som fulgte etter frifinnelsen av politifolkene som banket opp Rodney King i Los Angeles. Utviklingen i saken fram til den eksploderte, rumler som truende krigstrommer gjennom det meste av filmen.

  - Jeg er glad filmen skaper debatt. Det er nesten hele poenget, sier Russel, som tror liknende opptøyer er uunngåelige.

  - Historien viser at de skjer hvert tredje tiår. Det vil skje igjen, i alle fall hvis politiet gjør de samme feilene om igjen.

  Fortjener mer


  Russell har spilt i over 60 filmer og tv-serier. Men hans naturlige framtreden foran kameraet har ikke gitt ham den respekten han fortjener, mener «Dark Blue»-regissør Ron Shelton.

  - Folk som gir inntrykk av at skuespill er enkelt, får ikke den anerkjennelsen de fortjener, sier Shelton.

  Familiebedrift


  Selv diskuterer Russell ofte manuskriptene og rollene han blir tilbudt, med kollegaen han møtte under filmingen av «Swing Shift» («Jenta som jobbet skift») i 1984, Goldie Hawn, som ble hans kone.

  - De lengste rundene har jeg og Goldie etter at vi har sett hverandres første opptak til en film. Det kan være tøft noen ganger. Men det er bra, for vi vet hva vi snakker om, og vil hverandres beste.

  Hele Kurt Russells nærmeste familie er engasjert i det nye produksjonsselskapet Cosmic Entertainment, som også har en finger med i «Dark Blue». Foreløpig er det ingen planer om at du skal få se Russell, Goldie Hawn og søsknene Kate og Oliver Hudson i samme film.

  - Jeg og Goldie har alltid vært bevisst på å skille vårt private og profesjonelle liv. Da vi møttes, hadde vi begge ulike liv og karrierer, og vi liker fortsatt den tanken. For oss er det skummelt å gå over de grensene, men det ville vært utrolig morsomt hvis vi alle fikk tenning på roller i en og samme film.

  - Jeg tror nok vi da vil legge prinsippene til side.

PREMIEREKLAR: Både Kurt Russell og stedatteren Kate Hudson har norgespremiere med henholdsvis actiondramaet «Dark Blue» og <font face='arial, helvetica, sans-serif' size='-1'><a href='http://www.dagbladet.no/kultur/2003/05/09/368308.html'>«Hvordan bli dumpet på 10 dager»</a></font> i dag. Her er Russell i en scene fra «Dark Blue», filmen som har skapt brudulje i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media