Russen er lei kikker-tv

Russen som tok brøt seg inn i Big Brother-huset i natt, sier de gjorde det fordi de er lei kikker-tv. Og fordi de får en «B» i russelua.

Les også: Russ stormet Big Brother

Aksjonen ble gjennomført rett før klokka 3 i natt.

- Vi var 50 russ fra Oslo og Bærum som gikk fra sjøflyhavna og bortover til Big Brother-huset. Rundt 40 av oss løp bort til huset, rev ned gjerdene og sparket inn døra til Big Brother-hagen. Ti av oss gikk inn i hagen, og noen løp inn på soverommene, sier en blåruss som var med på nattas aksjon.

Han sier at Securitas-vekterne som passet på huset ikke kunne gjøre noe med angrepet.

- Det var to vektere der, men de var helt hjelpeløse. Noen russ rev av deltakerne dyna for de forsvant, sier han til Dagbladet.no.

«B» i lua

Ifølge russen var det to grunner til at de brøt seg inn i huset:

- Vi er lei virkelighets-tv. Det er blitt litt for mye. En annen grunn er at vi får en «B» i lua hvis vi kommer oss inn i Big Brother-hagen.

Selv stoppet han i hagen, og gikk ikke inn i selve huset. Det holder for å få lue-utmerkelsen. Han greide å stikke av før politiet kom til stedet.

Russen har i lang tid snakket om å bryte seg inn i huset.

- Det var planlagt, men mest gjennom overfladisk prat. Vi visste at det var store politistyrker ved Skytterkollen, og skjønte at denne natta hadde vi mulighet til å gjennomføre aksjonen på Fornebu.

To pågrepet

Han sier at russen foreløpig ikke har planlagt nye aksjon mot Big Brother.

- Vi regner med at vaktholdet blir skjerpes, og sier oss fornøyd med ett vellykket angrep.

Big Brother vil anmelde innbruddet, og kommer også til å kreve erstatning. To russ som ble pågrepet måtte tilbringe natta i celler på Sandvika politistasjon.

Les også: Russ stormet Big Brother