LOOK-ALIKE: Svenske Bill Skarsgård (27) spiller klovnen Pennywise i filmen «It». Nå raser russiske Burger King over at hovedrollen i filmen ligner for mye på deres største rival. Foto: Warner Bros.
LOOK-ALIKE: Svenske Bill Skarsgård (27) spiller klovnen Pennywise i filmen «It». Nå raser russiske Burger King over at hovedrollen i filmen ligner for mye på deres største rival. Foto: Warner Bros.Vis mer

Stephen Kings «It»:

Russiske Burger King vil fjerne filmen «It» fra lerretet. Mener Pennywise likner for mye på Ronald McDonald

Burgergiganten mener filmen reklamerer for McDonald's.

(Dagbladet): Den russiske avdelingen for burgerkjeden Burger King har nylig sendt inn en klage til Federal Anti-Monopoly Service (FAS) i forbindelse med den mye omtalte filmen «It».

Kjeden mener nemlig at klovnekarakteren i filmen, Pennywise, likner altfor mye på MC Donald's frontfigur, Ronald McDonald, og hevder dermed at skrekkfilmen fungerer som en reklameplakat for deres største fastfood-rival. Det skriver Hollywood Reporter.

Under behandling

En talsperson for FAS har bekreftet overfor det amerikanske nettstedet at de har mottatt en klage fra Burger King, og opplyser at saken nå er under behandling.

- Vi kan ikke bestemme filmens innhold, fordi forfatteren og regissøren har sin egen kreative måte å tolke detaljene på. Vi skal likevel gå gjennom alle klippene og avgjøre om filmen inneholder noen form for reklame eller produktplassering, sier hun.

Tidligere i år ble det også lagt ut en Youtube-video med navn «It- MC Donald's edition». Videoen består av klipp fra den originale skrekkfilmen, den eneste forskjellen er at Pennywise er erstattet med ingen ringere enn selveste Ronald McDonald:

Om denne klagen er blitt sendt inn på bakgrunn av denne videoen vites ikke.

To filmer

Det er svenske Bill Skarsgård (27) som spiller rollen som klovnen Pennywise som kidnapper og dreper barn. Klovnen er egentlig et monster som tar form etter ofrenes verste mareritt.

Dette er den første av to planlagte filmer basert på Stephen Kings roman. Mens den første filmen fokuserer på barna, vil den andre følge dem inn i voksenlivet når de returnerer til hjembyen hvor de igjen møter monsteret.

Måtte klippe ut en av scenene

Det ble nylig kjent at en av scenene i «It» var så forferdelig at de måtte klippe den ut av filmen.

- Det er en scene i filmen som er et tilbakeblikk til 1600-tallet, før Pennywise ble Pennywise. Den ble til slutt veldig, veldig urovekkende. I denne scenen er jeg ikke klovnen. Jeg ser mer ut som meg selv. Det er veldig foruroligende, og en slags bakgrunnshistorie for hva «It» er, eller hvor Pennywise kom fra, sa Skarsgård til Variety i forbindelse med dette.

KLOVNEFILM: Horror-filmen er basert på Stephen Kings bok med samme navn. Video: Warner Bros. Pictures. Vis mer