HBO-serien «Chernobyl»:

Russiske medier raser mot «Chernobyl»

- Serien blir beskyldt for den ultimate synd: «Russofobi».

Helvete på jord: Miniserien om Tsjernobyl-ulykken har fått svært gode kritikker. I Russland er det imidlertid delte meninger om serien. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HBO-serien «Chernobyl» er blitt svært godt mottatt i store deler av verden. Miniserien om katastrofen ved kjernekraftverket Tsjernobyl i gamle Sovjetunionen har historiens høyeste poengscore hos filmdatabasen IMDb.

I Russland er den også blitt en nasjonal sensasjon blant folket. Samtidig har den russiske rikspressen lansert et slags «mini-korstog» mot serien, skriver The Moscow Times.

Avisa Argumenty i Fakty avfeier serien som en «karikatur og ikke sannheten».

Lager sin egen serie

Mens flere russiske medier kritiserer serien, har den lokale russiske kanalen NTV planer om å lage sin egen Tsjernobyl-serie. Etter planen skal den fortelle en ganske annen historie enn HBO forteller.

Ifølge nettsida Bgr.com skal TV-serien være basert på en konspirasjonsteori. Seriens regissør, Alexei Muradov, viser til uttalelser fra konspirasjonsteoretikere:

- En teori sier at amerikanerne infiltrerte Tsjernobyl-kraftverket på eksplosjonsdagen, og at en agent fra fiendens etterretningstjeneste var til stede på stasjonen. Det er mange historikere som ikke benekter det, hevder han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer