Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Russiske ortodokse og polske katolikker slutter historisk fred

Den russisk-ortodokse og den polske romersk-katolske kirka har sluttet fred og lagt bak seg en flere hundre år lang og blodig historie.

FORSONING: Patriark Kirill fra Russlands ortodokse kirke og erkebiskopen i Polens katolske kirke, Jozef Michalik, utveksler undertegnede utgaver av oppropet «Et felles budskap til det polske og det russiske folket» Det avslutter en lang og blodig historie.. Foto: AFP / Scanpix / JANEK SKARZYNSKI
FORSONING: Patriark Kirill fra Russlands ortodokse kirke og erkebiskopen i Polens katolske kirke, Jozef Michalik, utveksler undertegnede utgaver av oppropet «Et felles budskap til det polske og det russiske folket» Det avslutter en lang og blodig historie.. Foto: AFP / Scanpix / JANEK SKARZYNSKI Vis mer

Russlands religiøse overhode, patriark Kirill, er denne uka på besøk i Polen for første gang noensinne.

«Vi oppfordrer våre troende om å be om tilgivelse for urettferdigheten og lidelsene de har påført hverandre», heter det i et felles opprop som prestene i begge kirker begynte å arbeide med allerede i 2010.

Det historiske dokumentet, som har fått navnet «Et felles budskap til det polske og det russiske folket», ble undertegnet av patriark Kirill og lederen for Polens katolske kirke, erkebiskop Jozef Michalik, i en overdådig seremoni på det kongelige slott i Warszawa.

Patriarkens fire dager lange besøk i det dypt katolske Polen er ikke like populært blant alle polakker, men den russisk-ortodokse lederen håper at han kan gi et «beskjedent bidrag» til en ny og bedre epoke i det russisk-polske forholdet, som i flere tiår har vært preget av mistillit, krig og okkupasjon.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media