Russiske ryktemakere

Lena og Julia (17) er de lesbiske popstjernene fra Russland som nesten ble adoptert av Elton John. Visstnok.

DETTE ER ER HISTORIEN om den russiske duoen t.A.T.u. Det er historien om to 17 år gamle lesbiske jenter som ble kjærester. Det er historien om en mystisk manager og rare rykter.

Julia og Lena fra Moskva har laget skandale over hele Øst-Europa. Nå kan du høre «All The Things She Said» på Petre her hjemme. Jentene har reist til USA for å bli superstjerner. De gir aldri intervjuer. Og hvordan begynte det hele?

VOLKOVA YULIA OLEGOVNA (Julia) og Katina Elena Sergeevna (Lena) har uttalt at de ble overtalt som av en mann ved navn Ivan Shapovalov til å danne jentebandet Tatoo som 14-åringer. Shapovalov er utdannet barnepsykolog og hadde gjort det skarpt i reklamebransjen. Julia og Lena hadde sunget sammen i et band som barn, men Julia måtte forlate bandet etter å ha «oppført seg dårlig og antastet andre bandmedlemmer». Shapovalov skal ha lovet jentene at de skulle bli store stjerner.

I etterkant har jentene fortalt at de måtte underskrive en kontrakt som fratok dem retten til å uttale seg. De måtte også skrive under på at Lena måtte slanke seg 10 kilo, og Julia måtte klippe håret kort og farge det svart.

I NOVEMBER 2000 sendte MTV Russia Tatoos aller første musikkvideo. Sangen «Ya Soshla S Uma» var deres første singel og handler om en jente som er forelska i en annen jente. I videoen kliner de to jentene. På konserter kysser de på scenen. Det skapte skandale blant den russiske befolkningen, men mange unge russere synes det var kult. Tatoo ble et band russerne enten elsket eller hatet. En Tatoo-konsert i Plovdive, Bulgaria, ble stoppet da Paven skulle besøke byen samme dag.

Det russiske sladderukebladet Express-Gazeta skrev at en konsert i Moskva endte opp i en enorm orgie. Konserten ble holdt sent om kvelden på en nattklubb. Lena og Julia ba publikum om å strippe. Fem jenter klatret opp på scenen, kledde av seg, og startet å kysse og ta på hverandre. Så kom fem unge menn etter. Deretter gikk lyset og situasjonen kom helt ut av kontroll. Security-vaktene måtte bære bort nakne mennesker som prøvde å ha sex på scenen. I ettertid bestemte Tatoo seg for å aldri opptre på nattklubber igjen.

I JULI I ÅR kom ryktet om at Elton John ville adoptere Lena og Julia. Ifølge internettsiden music.com.ua skal Elton John alltid ha drømt om å ha to døtre, en mørk og en blond. Han skal ha tilbudt hver jentes familie 100 millioner dollar for å overta foreldreretten til jentene. Foreldrene skal ha gitt sin godkjennelse og jentene skal også ha sagt det var greit å bli adoptert av Elton John.

IVAN SHAPOVALOV lar ikke jentene i Tatu gjøre noen selvstendige intervjuer. Selv gir han noen få intervjuer, der han en gang skal ha uttalt at han er jentenes sex-partner og -lærer. Lena og Julia skal visstnok snart gifte seg i Nederland. Seremonien skal foregå under vann i et basseng. De øver seg nå på å drikke champagne og sette på hverandre ringene under vann. Samtidig kommer ryktet om at jentene foretrekker 50-60 år gamle «gutter», de skal blant annet ha hatt et seksuelt forhold til komponisten Alexander Boitinskyi.

Han skal ha prøvd å få dem til å bli heterofile, gifte seg med «bra menn» og få barn. Et annet rykte sier at de har hver sin 16-år gamle kjæreste i det russiske guttebandet Smash.

ETTER HVERT HAR jentene begynt å hinte om at Shapovalov har behandlet dem dårlig. Etter at det amerikanske plateselskapet Universal signet dem i 2001 bestemte de at bandet fra nå av skulle hete «t.A.T.u.» og dra til USA for å slå igjennom med engelskspråklige tekster. Shapovalov vil bruke det originale navnet Taty til å danne en ny gruppe med andre medlemmer.

Etter å ha overlevd et påstått drapsforsøk i Ekaterinburg har jentene oppholdt seg mest i USA. Ivan Shapovalov er fremdeles i Russland, men påstår at han jobber hardt for t.A.T.u. En dokumentarfilm om jentene skal være underveis. Gled deg.

Singelen og videoen til «All The Things She Said» går på TV og radio i Europa. Albumet «200 km/h in the Wrong Lane» kommer snart. Se www.taty.us og www.tatugirls.com

17 ÅR OG BERYKTET:</B> Den russiske duoen t.A.T.u er historien om to 17 år gamle lesbiske jenter som ble kjærester. Julia og Lena fra Moskva har laget skandale over hele Øst-Europa. De utgjør bandet som russerne enten elsker - eller hater.