KOMMENTARER

Russland og USA fôrer verden med vås

Våpenhvileavtalen i Syria var en illusjon. Etter tomme ord fra Genève lastes bombeflyene nå opp igjen for fullt.

ALVORLIGE HERRER:  John Kerry og Sergej Lavrov på pressekonferansen i Genève fredag 9. september, der den nå brutte våpenhvileavtalen i Syria ble kunngjort. Foto: Xinhua / Sipa USA / Scanpix NTB
ALVORLIGE HERRER:  John Kerry og Sergej Lavrov på pressekonferansen i Genève fredag 9. september, der den nå brutte våpenhvileavtalen i Syria ble kunngjort. Foto: Xinhua / Sipa USA / Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

– I dag kunngjør USA og Russland en plan som vi håper vil redusere volden, begrense lidelsene og føre til nye forhandlinger om fred og en politisk overgang i Syria, sa USAs utenriksminister John Kerry en sein kveldstime i Genève for drøye to uker siden. Hans russiske motpart Sergej Lavrov var også ute med positive toner og garanterte at Syrias president Bashar Assad ville respektere den inngåtte våpenhvileavtalen.

UNDER DE TI timer lange forhandlingene forsynte amerikanerne russiske journalister med pizza, mens russerne serverte amerikanske reportere vodka. Her skulle tydeligvis alt gjøres for at verdenspressen skulle ta imot våpenhvilebudskapet med en positiv holdning. Men så enkelt var det neppe, og det visste nok herrene Kerry og Lavrov også.

Ei uke etter våpenhvileavtalens sammenbrudd er det all grunn til å se nærmere på innholdet og det som har skjedd etterpå. Her kommer ikke Russland og USA ut i et særlig godt lys.

DJEVELEN LIGGER i detaljene, heter det i et kjent ordtak. I Genève-avtalen trengte man ikke bare å gå til detaljene for å finne kimen til fortsatt djevelskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer