Fotball-VM

Russland raser mot norsk VM-bok om dødsfall og korrupsjon

Sjokkerende at norske myndigheter lukker øynene, mener russisk UD.

RASER: Russiske myndigheter kritiserer Den norske Helsingforskomite for å lage en håndbok for journalister som oppfordrer til kritisk dekning av fotball-VM i sommer. Foto: NTB Scanpix
RASER: Russiske myndigheter kritiserer Den norske Helsingforskomite for å lage en håndbok for journalister som oppfordrer til kritisk dekning av fotball-VM i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske Helsingforskomiteens nylig utgitte internasjonale håndbok, ment for journalister som skal dekke fotball-VM i Russland i sommer, får knallhard kritikk av russiske myndigheter.

Fotball-VM, som starter 14. juni i år, koster Russland nesten 100 milliarder kroner, ifølge Moscow Times, og vil trekke tusenvis til landets mange og nye fotballstadioner. Men i kulissene av den enorme fotballfesten, er det avdekket blant annet korrupsjon og arbeidsdødsfall.

Dagbladet omtalte håndboka til Helsingforskomiteen tidligere i mai. Informasjonsheftet er et samarbeidsprosjekt mellom en lang rekke ideelle organisasjoner, som ønsker å rette søkelyset mot brudd på menneskerettigheter i vertslandet, i forbindelse med fotballfesten.

- Bitt oss merke i den

Det russiske utenriksdepartementet omtaler initiativet i svært harde ordelag.

- Vi har bitt oss merke i den. Siden håndboka er laget for å hjelpe sportsjournalister i forberedelsene til fotball-VM var initiativet i teorien positivt, men det viste seg å være et totalt antirussisk dokument, skriver kommunikasjonsdirektør i russisk UD, Maria Zakharova, på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer