Russland sensurerer slakt av sivile

Konsollutgaver av «Modern Warfare 2» bannlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Konsollversjonen av «Modern Warfare 2» har blitt fjernet fra hyllene i Russland, grunnet det kontroversielle oppdraget «No Russian» hvor spilleren deltar i slakt av russiske sivile på en flyplass, melder spillbloggen Hellforge.

Samtidig skal produsenten Infinity Ward ha sluppet en patch for PC- og Steam-versjonen som fjerner oppdraget fra spillet. Det russiske spillnettstedet gotps3.ru skriver at sensurerte versjoner til Xbox 360 og Playstation 3 ikke vil være tilgjengelig før om nesten en måned.

En rekke medieorganisasjoner og politikere, særlig russiske, har uttrykt avsky mot «No Russian»-oppdraget, som de blant annet mener går god for terrorisme.

«Før du vet ordet av det, begynner gruppa di å meie ned uskyldige sivile, iskaldt og kalkulert. Det spillet ber deg om å gjøre, er altså å aktivt ta del i massedrap på sivile,» skriver Dagbladets spillanmelder.

Utgiver Activision har imidlertid forsvart spillet, hvor du er en CIA-agent som infiltrerer en gruppe terrorister.

- De etablerer ondskapens dybde og kaldblodigheten til en russisk skurk og hans gjeng. Ved å etablere denne ondskapen, gjør det spillerens oppdrag om å stoppe dem desto viktigere, sa selskapet da en video av scenen lekket ut tidligere i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer