HYLLES: En kvinne holder en t-skjorte med bilde av Russlands president, Vladimir Putin, under et spesialsalg på det statlige kjøpesenteret GUM i Moskva. T-skjortene er skapt av lokale moteskapere som en hyllest til Russlands annektering av Krim-halvøya. Foto: Scanpix
HYLLES: En kvinne holder en t-skjorte med bilde av Russlands president, Vladimir Putin, under et spesialsalg på det statlige kjøpesenteret GUM i Moskva. T-skjortene er skapt av lokale moteskapere som en hyllest til Russlands annektering av Krim-halvøya. Foto: ScanpixVis mer

Russland, svanger med Ukraina

I Russlands enorme skjød har nytt liv begynt å røre på seg, skriver den russiske forfatteren Vladimir Sorokin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den ukrainske revolusjonen på Uavhengighetsplassen i Kiev har trukket etter seg en kjede av uavvendelige hendelser for sitt land. På mystisk vis har den også bidratt til en hendelse som i sin rekkevidde er enda mer uavvendelig: Russland er svanger med Ukraina.

Majdan-revolusjonens blå-gule sperma har gjort sin mandige gjerning, til eksplosjonene av lysgranater, blussene fra Molotov-coctailer og plystringen fra snikskytterkuler. Russland, som i løpet av denne hete måneden satt klistret foran en overopphetet tv, ble befruktet. I hennes enorme skjød begynte et nytt liv å røre på seg: det frie Ukraina.

Makthaverne ble grepet av forferdelse, liberalerne av misunnelse, nasjonalistene av hat. For en så rask utvikling av begivenhetene var det ingen som hadde regnet med, hverken i Kreml eller blant folket.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn