Russland, svanger med Ukraina

I Russlands enorme skjød har nytt liv begynt å røre på seg, skriver den russiske forfatteren Vladimir Sorokin.

HYLLES: En kvinne holder en t-skjorte med bilde av Russlands president, Vladimir Putin, under et spesialsalg på det statlige kjøpesenteret GUM i Moskva. T-skjortene er skapt av lokale moteskapere som en hyllest til Russlands annektering av Krim-halvøya. Foto: Scanpix
HYLLES: En kvinne holder en t-skjorte med bilde av Russlands president, Vladimir Putin, under et spesialsalg på det statlige kjøpesenteret GUM i Moskva. T-skjortene er skapt av lokale moteskapere som en hyllest til Russlands annektering av Krim-halvøya. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den ukrainske revolusjonen på Uavhengighetsplassen i Kiev har trukket etter seg en kjede av uavvendelige hendelser for sitt land. På mystisk vis har den også bidratt til en hendelse som i sin rekkevidde er enda mer uavvendelig: Russland er svanger med Ukraina.

Majdan-revolusjonens blå-gule sperma har gjort sin mandige gjerning, til eksplosjonene av lysgranater, blussene fra Molotov-coctailer og plystringen fra snikskytterkuler. Russland, som i løpet av denne hete måneden satt klistret foran en overopphetet tv, ble befruktet. I hennes enorme skjød begynte et nytt liv å røre på seg: det frie Ukraina.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer