Russland, svanger med Ukraina

I Russlands enorme skjød har nytt liv begynt å røre på seg, skriver den russiske forfatteren Vladimir Sorokin.

HYLLES: En kvinne holder en t-skjorte med bilde av Russlands president, Vladimir Putin, under et spesialsalg på det statlige kjøpesenteret GUM i Moskva. T-skjortene er skapt av lokale moteskapere som en hyllest til Russlands annektering av Krim-halvøya. Foto: Scanpix
HYLLES: En kvinne holder en t-skjorte med bilde av Russlands president, Vladimir Putin, under et spesialsalg på det statlige kjøpesenteret GUM i Moskva. T-skjortene er skapt av lokale moteskapere som en hyllest til Russlands annektering av Krim-halvøya. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ukrainske revolusjonen på Uavhengighetsplassen i Kiev har trukket etter seg en kjede av uavvendelige hendelser for sitt land. På mystisk vis har den også bidratt til en hendelse som i sin rekkevidde er enda mer uavvendelig: Russland er svanger med Ukraina.

Majdan-revolusjonens blå-gule sperma har gjort sin mandige gjerning, til eksplosjonene av lysgranater, blussene fra Molotov-coctailer og plystringen fra snikskytterkuler. Russland, som i løpet av denne hete måneden satt klistret foran en overopphetet tv, ble befruktet. I hennes enorme skjød begynte et nytt liv å røre på seg: det frie Ukraina.

PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE

Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).

Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.

Påsketilbud

kvartal
59 kr/mnd
Inkludert 2 mnd gratis
Totalt 179 kr/3 mnd

GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer