Rustfritt

5:56 er et middel mot rust, og gruppa med samme navn må være det beste eksempelet på at det virker.

Kvartetten strutter av energi og spilleglede på sin første fulle cd. Fjorårs-ep-en «5:56» - og ikke minst live-seansene - har gått opp løpet, og på «The Athletic Sessions» befester gruppa sin posisjon som retrokonger. Men selv om musikken og stilen har sine røtter så langt tilbake som til de første tiårene i forrige århundre, låter dette aldri gammeldags.

Plata er spilt inn mer eller mindre live i Athletic Studio i Halden i løpet av fem dager i januar, tre av sporene med publikum. Det gir en unik spontanitet som igjen fører til at musikken virkelig lever - akkurat som på scenen.

Oslo-bandet spiller i utgangspunktet en kammerversjon av western swing (uten blåsere) eller stringswing (uten fele). Men her spores også elementer av country, sigøynermusikk, ragtime (under Stein Kulseths «Double Six Rags» føler man seg hensatt til en saloon med spikerpiano og mange dollar i pokerpotten) og swingjazz - toppet med Carsten L. Boes nærmest halsbrekkende løp på jazz- og steel-gitaren. Han er også mannen bak den bloddryppende «Professional Killer» - i en oppdatert versjon fra ep-en. Men de fleste låtene er coverversjoner, med Maverick-vokalist Raul Malos charleston-inspirerte «Dolores» som et av mange høydepunkter.