Rutinert ulykkelige

Vaklevoren skildring av ekteskap i krise.

«Historien om oss» er historien om alt som kan legge et langvarig ekteskap i ruiner. Bruce Willis og Michelle Pfeiffer er det rutinert ulykkelige og velmenende par.

For horder av eks-ektefeller vil filmen framkalle et gjenkjennelsens nikk, men knapt mer. Dens problem er vaklingen mellom problemskildring og komikk. Resultatet er at den ikke når høydene på noen av delene.

Vi følger et 15 års langt samliv i tilbakeblikk og nåtid _ to sympatiske menneskers forsøk på å skåne to barn for elendigheten. Det krangles uavlatelig, uten at det skrapes på mer enn overflaten av ulykken. Innimellom ser vi ham og henne snakke med venner om sakene i krampaktig humoristiske, banale vendinger.

Rob Reiner lar både Willis og Pfeiffer henvende seg direkte til oss i oppsummeringen av bruduljene. Det er en teknikk han også brukte i «Da han møtte henne» _ da atskillig mer vellykket. I sistnevnte og for eksempel «Den amerikanske presidenten» viste Reiner sin uomtvistelige sans for god dialog, et talent han skusler bort i denne omgang.

Noen gode scener iblant _ og et utfall som knapt er et sjokk.

liv.jorgensen@dagbladet.no

TÅRER: Willis og Pfeiffer i drama om ekteskap.