Rutinerte tåkehoder

Småsjarmerende svindelkomikk igjen.

FILM: Solide skuespillere har til dels høy sjarmfaktor i denne lette krimkomedien fra et loslitt strøk i Cleveland - uten at regibrødrene Russo unngår et litt utdatert preg over denne nye versjonen av en italiensk film fra 50-tallet.

Bruduljene rundt fem steindumme kriminelles forsøksvise gjennomføring av det perfekte kuppet, her kalt «en Bellini», er småmorsomme inntil de ubønnhørlig beveger seg langs den slagne landevei. Antakelig er selve grunnideen blitt resirkulert så mange ganger på ymse vis at det skal godt gjøres å overraske.

Blant tåkehodene finner vi William H. Macy, som nok en gang står støtt i rollen som fomlete utskudd, men bortsett fra Sam Rockwell - med sin sleiping av en elendig amatørbokser godt under huden - har ikke noen av figurene særlig mange utviklingsmuligheter etter at de først er etablert.

George Clooney gjør en gjesteopptreden i rullestol som læremester i kunsten å bryte seg inn i en safe, en lærer like tett i pappen som sine elever. For øvrig har han produsert sammen med Steven Soderbergh, og populært blir det nok, alt sammen.