Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ruud, Øystein

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har alltid følt at jeg skal bruke livet mitt som forfatter. Det har vært et ønske så lenge jeg kan huske. Men så skaffet jeg meg familie og barn veldig tidlig, og måtte prøve å opprettholde en mer stabil inntekt enn et gryende forfatterskap gir grunnlag for. Den boken jeg gir ut nå, har jeg arbeidet på i cirka ti år.

Beste leseropplevelse:

- Det gamle testamentet har vært og er fortsatt en veldig sterk leseropplevelse. Ellers kan nevnes Karen Blixens «Vintereventyr». Hun har en gudsbenådet fortellerevne, og hun tør å bruke de store spennene i tilværelsen. Det smaker av himmel og helvete, svovel og blomster. Fortellingene hennes er storslåtte, noe jeg ofte savner i nyere litteratur.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg skriver nok mye på inspirasjon. Selv om jeg har en plan med hvordan fortellingen skal utvikle seg, prøver jeg å lytte til fortellingen og la den ta over føringen. Ofte blir jeg overrasket når jeg leser hva jeg har skrevet fordi det har gått så fort at jeg ikke har rukket å tenke gjennom det.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg er ingen nettfreak, men jeg er inne og titter i hvert fall et par ganger om dagen for å lese oppdaterte nyheter. Internett er en fantastisk kilde til informasjon for en som skal skrive. På sikt tror jeg det kommer til å påvirke måten vi tenker og skriver på. Nettet representerer et brudd med den tradisjonelle lineære skrivingen fra A til Å. Det stimulerer til en mer assosierende og springende tenkning, og jeg kan ikke se annet enn at det vil påvirke oss over tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media