Ry Cooder & Manuel Galbán

Et strålende, twangy møte med to gitarguruer.

CD: Kubansk musikk og amerikansk jazz har dype vennskapsbånd. I etterkrigstida strømmet kubanske musikere til USA og blandet musikalsk blod med musikere fra bop-epoken, folk som Charlie Parker og Dizzie Gillespie.

På den måten møtte det ekspresjonistiske, hektiske, amerikanske storbyuttrykket den eksotiske, smidige og rytmesterke kubanske musikken. Mambo blandet seg med bop og fikk både musikere og publikum til å gå amok. Ved siden av blåsere og rytmeinstrumenter vokste en twangy, dyp gitarsound ut av denne miksen; eksponert i USA av såpass forskjellige miskere som Stan Kenton og Duane Eddy, for ikke å snakke om den elleville eksperimentatoren Les Paul.

Denne twangen, som også utviklet seg i retning av surfgitar, 007-musikk, honky tonk og shadowband, blir dyrket med den aller største kjærlighet av den Buena Vista-inspirerte Ry Cooder og den kubanske gitaristen Manuel Galbán på denne plata; en ren og utilslørt nostalgisk hyllest til glødende, fyldige, bølgende gitartoner, supplert med det beste Havana kan by på av bakgrunnsmusikere. Gitarorgier i særklasse!