Ryan (8) tjener millioner på YouTube

Ryan Kaji har tjent 229 millioner kroner i 2019 - på å anmelde barneleker.

RIK: Den best betalte Youtuberen i 2019 heter Ryan og er åtte år gammel. Video: Malene Storrusten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I likhet med åtteåringer flest, bruker amerikanske Ryan Kaji svært mye tid på å leke. Men i motsetning til de fleste andre barn, lager foreldrene filmsnutter av ham som leker - og anmelder diverse leketøy - som legges ut på YouTube.

Slikt er det gode penger i, viser det seg. Forbes har offentliggjort listen over youtuberne som tjente mest i 2019. De har blant annet lagt sammen inntekter fra annonser, sponset innhold, salgsmateriell og til og med turneer, som enkelte Youtube-stjerner gjør.

Hele 26 millioner dollar har åtteåringen og hans familie tjent på videosnuttene. Det vil si nesten 230 millioner norske kroner. Også i fjor toppet Ryan den gjeve listen.

Familien legger som regel daglig ut en ny video på kanalen «Ryan's World». Kanalen, som retter seg mot barn, har i skrivende stund over 23 millioner abonnenter. Den mest sette videoen - hvor Ryan leter etter fargerike påskeegg i et oppblåsbart luftslott i hagen - har nesten to milliarder visninger. I tillegg finnes det mange «educational videos» - små snutter som skal forklare barn alt fra tannpuss til hvordan tsunamier oppstår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer