Ryan Adams om «Summer of '69»-flausen

Ryan Adams om da han ble ydmyket på scenen: - Jeg var så sint

For første gange forteller Ryan Adams (42) om hva som skjedde på konserten der en bråkmaker ville ha ham til å synge Bryan Adams «Summer of '69».

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Året var 2002. Scenen var Ryman Auditorium i Nashville, USA. Den amerikanske sangeren og låtskriveren Ryan Adams var godt i gang med konserten sin, da en mann i salen begynte å rope. Han skrek.

Han ville høre «Summer of '69». Han ville det innstendig og mange ganger, og han ga seg ikke, og ingen gjorde noe for å få ham til å forstå at artisten som sto på scenen aldri hadde sunget «Summer of '69». At det er sangen til den kanadiske rockeren Bryan Adams.

Ødelagt show

Nå har Ryan Adams skrevet et innlegg i New York Times. Der forteller han om denne kvelden. Om hvordan hans akustiske opptreden ble ødelagt. Og om hvordan denne hendelsen har gjort ham til den han er i dag.

- Til slutt fikk jeg nok og ropte ut: «Hvem er det? Hvem skriker? Fortell meg hvem det er!» Jeg ba mannen rekke hånda i været så jeg kunne se ham.

Ingen rakk opp hånda. I stedet var det andre blant publikum som pekte ut mannen, og Ryan Adams gikk ned fra scenen, i retning fyren som nå hadde ødelagt kvelden for ham.

- Jeg var så sint. Jeg følte meg ydmyket, skriver han, og så forteller han hvor overrasket han ble da han så bråkmakeren. Ubarbert, rødøyd og stup full.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer