Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ryan Adams om da han ble ydmyket på scenen: - Jeg var så sint

For første gange forteller Ryan Adams (42) om hva som skjedde på konserten der en bråkmaker ville ha ham til å synge Bryan Adams «Summer of '69».

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Året var 2002. Scenen var Ryman Auditorium i Nashville, USA. Den amerikanske sangeren og låtskriveren Ryan Adams var godt i gang med konserten sin, da en mann i salen begynte å rope. Han skrek.

Han ville høre «Summer of '69». Han ville det innstendig og mange ganger, og han ga seg ikke, og ingen gjorde noe for å få ham til å forstå at artisten som sto på scenen aldri hadde sunget «Summer of '69». At det er sangen til den kanadiske rockeren Bryan Adams.

Ødelagt show

Nå har Ryan Adams skrevet et innlegg i New York Times. Der forteller han om denne kvelden. Om hvordan hans akustiske opptreden ble ødelagt. Og om hvordan denne hendelsen har gjort ham til den han er i dag.

- Til slutt fikk jeg nok og ropte ut: «Hvem er det? Hvem skriker? Fortell meg hvem det er!» Jeg ba mannen rekke hånda i været så jeg kunne se ham.

Ingen rakk opp hånda. I stedet var det andre blant publikum som pekte ut mannen, og Ryan Adams gikk ned fra scenen, i retning fyren som nå hadde ødelagt kvelden for ham.

- Jeg var så sint. Jeg følte meg ydmyket, skriver han, og så forteller han hvor overrasket han ble da han så bråkmakeren. Ubarbert, rødøyd og stup full.

Det endte med at Adams ga mannen en 20 dollar-seddel, fortalte ham at han hadde klart å ødelegge showet, og ba ham ta en taxi hjem og få i seg en aspirin.

Takknemlig

Dette gikk selvfølgelig ikke upåaktet hen. Dagen etter kunne Adams lese om seg selv i flere medier, om Ryan Adams som hadde kastet ut en fan som ba om «Summer of '69».

Ifølge Billboard.com skal Adams manager ha stoppet bråkmakeren på vei ut og bedt om unnskyldning. For deretter å la ham gå tilbake til konserten. Bråkmakeren beholdt pengene han fikk av Adams.

Ryan Adams tenker i dag at han sikkert kunne håndtert dette annerledes og bedre. At hvis han hadde hatt mer erfaring, ville han tatt det humoristisk. Men til syvende og sist er han kommet fram til at han aldri ville vært hendelsen foruten.

- Det var starten på den jeg er i dag, skriver han og mener han lærte enormt mye. Men han skulle gjerne ha ropt noe annet.

Overraskelsen

Nå skal det også sies at drøye tolv år etter denne hendelsen, kunne magasinet Rolling Stone fortelle at Ryan Adams nok en gang sto på scenen i Nashville. Og så, til alles overraskelse, satte han i gang å synge sin akustiske versjon av 1985-hiten «Summer of '69», mens bandet sto og ventet på sidelinja.

Rolling Stone kunne også fortelle at Adams var blitt god venn med sin navnebror de siste åra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling