Ryan Adams rir igjen.

Han kommer til Oslo i country-rockens navn. Rustet med gitar, munnspill og sanger om kjærlighet inntar Ryan Adams So What!.

Han er mest kjent fra bandet "Whiskeytown", Ryan Adams. På midten av nitti-tallet slo de gjennom med sin blanding av country, rock og romantikk. Da var Adams et bare tjue år gammelt låtskrivertalent. Nå er bandet oppløst og Adams er ute med sin første solo- plate, "Heartbreaker". Øyvind Rønning i Dagbladet skrev om den at "Det er enkelt, men effektivt porsjonert, melodiøst og umåtelig vakkert- fra en artist som har noe av den sårheten du kan finne hos f.eks. Steve Earle, ispedd en porsjon råskap." På skiva kan du høre duetter med blant andre country- dronninga Emmylou Harris.

Før Adams entrer scenen skal St. Thomas varme opp. Rykende fersk er solodebuten "Mysterious Walks". Den er ute på So What!s plateselskap Racing Junior. St. Thomas er også frontfigur og vokalist i lo-fi-bandet "Emily Lang", der det går i skranglete takter. For tre år siden lærte han seg å spille gitar og mesteparten av "Mysterious Walks" er spilt inn på en firespors opptaker. Dagbladets Anders Grønneberg skrev i sin anmeldelse om St. Thomas: "Han tryller fram nydelige melodier, ikke så langt unna landskapet der Elliott Smith, Neil Young og Rocky Erickson befinner seg."

Torsdagen blir ganske sikkert både en oppvisning av inderlighet og innlevelse, ispedd litt cowboy-stemning. Vel verdt en tur ut i høstmørket!