Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ryan Gosling krevde Rachel McAdams fjernet fra «The Notebook»

Ville fjerne henne fra settet.

SKJEV START: Ryan Gosling og Rachel McAdams fikk god kjemi i etterkant av «The Notebook», men underveis gikk det så dårlig at Gosling ikke ønsket å spille scener mot henne, røper regissør Nick Cassavetes. AFP PHOTO/GABRIEL BOUYS
SKJEV START: Ryan Gosling og Rachel McAdams fikk god kjemi i etterkant av «The Notebook», men underveis gikk det så dårlig at Gosling ikke ønsket å spille scener mot henne, røper regissør Nick Cassavetes. AFP PHOTO/GABRIEL BOUYS Vis mer

(Dagbladet): Det er ti år siden «The Notebook» ble en romantisk monsterhit og gjorde Ryan Gosling til en av Hollywoods mest yndete mannlige hovedrolleinnehavere. Gosling datet sin motspiller i filmen, Rachel McAdams, fram til 2008. 

Underveis i innspillingen var tonen derimot en helt annen.  

- Jeg kan ikke gjøre det med henne
I et intervju med VH1 sier regissør Nick Cassavetes at Gosling simpelthen ønsket å skifte ut McAdams med en annen skuespiller.

- Jeg burde kanskje ikke si dette, men de kom virkelig ikke overens underveis. Virkelig ikke. Ryan kom til meg under en stor scene, med 150 tilskuere og sa «Nick, kom her. Kan du ta henne med og få en annen skuespiller til å lese replikkene?» Jeg sa «Hva?» og han sa «Jeg klarer det ikke. Jeg kan ikke gjøre det med henne, jeg får bare ikke noe ut av det», sier Cassavetes.

Skrek mot hverandre
Cassavetes røper at motspillerne var nødt til å lufte ut frustrasjon etter at Gosling avbrøt innspillingen.

- Vi gikk inn på et rom med produsent og de begynte å skrike mot hverandre. Jeg forlot rommet og tok en røyk. Etter en stund kom de ut og var klare for å jobbe. Ting gikk bedre etter det. Jeg tror Ryan respekterte måten hun forsvarte tolkningen sin på og jeg tror Rachel var glad for å få luftet frustrasjonene. Resten av filmen var ikke plankekjøring, men det ble enklere, sier han. 

Trodde ikke på Gosling
I intervjuet, som er gjort i forbindelse med tiårsjubileumet til «The Notebook», forteller Cassavetes også at New Line Cinema i utgangspunktet var skeptisk til å bruke Gosling i hovedrollen.

- Da jeg fortalte dem at jeg ønsket meg Ryan, så de på meg som om jeg hadde gått fra forstanden. Rachel fant vi gjennom auditionrundene. Mange studioer ville ikke vært modige nok til å putte to relativt ukjente skuespillere i en film som denne, men det gjorde de, og var de ikke fantastiske? 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling