Ryan Gosling tok med kniver på skolen og kastet dem på folk

- Vold hadde stor innflytelse på meg.

Ny voldsorgie: Ryan Gosling er aktuell i sin andre film regissert av danske Nicolas Winding Refn, som også sto bak «Drive». Gosling forteller at både han og regissøren har et spesielt forhold til vold. Foto: AP Photo / Scanpix
Ny voldsorgie: Ryan Gosling er aktuell i sin andre film regissert av danske Nicolas Winding Refn, som også sto bak «Drive». Gosling forteller at både han og regissøren har et spesielt forhold til vold. Foto: AP Photo / ScanpixVis mer

(Dagbladet:) På fredag settes filmen «Only God Forgives» opp på amerikanske kinolerreter. Filmen er Ryan Goslings andre samarbeid med den danske regissøren Nicolas Winding Refn, som også sto bak prisbelønte og kritikerroste «Drive» fra 2011.

Se klipp fra "Only God Forgives" og intervju med Gosling her.

Kastet kniver Som i «Drive» er grafisk vold en sentral del av den nye filmen. I et intervju med Indiewire forteller Ryan Gosling om både sitt og regissørens forhold til vold.

- Det er ikke en like stor del av min kreativitet som det er for Nic. Han så «Texas Chainsaw Massacre» før han begynte på skolen, så vold er en del av han, forteller han.

Men Gosling har også hatt et spesielt forhold til vold siden han var liten.

- Vold hadde stor innflytelse på meg. Jeg så «Rambo First Blood» som barn, og dagen etter tok jeg med kniver på skolen som jeg kastet på alle rundt meg. Så jeg var definitivt påvirket av voldelige filmer før «Drive», sier han.

«Only God Forgives» ble først vist under filmfestivalen i Cannes. Da dukket ikke Gosling opp fordi han var midt i innspillingen av en annen film.

Dagbladets anmelder ga filmen en firer på terningen.

Allsidig skuespiller Gosling er tydeligvis en sammensatt kar. Da han var ung var han også en del av The Mickey Mouse Club, der han danset rundt med Britney Spears, Justin Timberlake og Christina Aguilera.

Gosling har, etter serien, fortsatt med å smelte pikehjerter - da særlig i den romantiske filmen «The Notebook», som ble hans store gjennombrudd.

I ettertid har han lagt til flere store filmer på CV-en, som «Crazy, Stupid, Love» og «Blue Valentine».

Tidligere i år så det ut til at Hollywood-kjekkasen ville ta en pause, men da gjaldt det nok å stå bak kameraet. I filmen «How to Catch a Monster» er Gosling selv regissør og manusforfatter. Eva Mendes og Christina Hendricks spiller i regidebuten, som nå er i postproduksjon.