Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Europa

Rybak falt på bettinglista etter Eurovision-opptreden

Fra andre- til femteplass.

FALLER: Alexander Rybak leverte en solid opptreden under Eurovision Song Contest, men faller på bookmakernes lister. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FALLER: Alexander Rybak leverte en solid opptreden under Eurovision Song Contest, men faller på bookmakernes lister. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

LISBOA (Dagbladet): Alexander Rybak var først ut i torsdagens semifinale i Eurovision Song Contest.

Før semifinalen startet, lå 31-åringen på andreplass på bookmakernes lister. Etter opptredenen falt Rybak ned til sjetteplass.

Sveriges Benjamin Ingrosso, som også var på scenen i kveld, gikk forbi Rybak, og lå en stund på femteplass.

Rybak gjorde så et hopp på bettinglista, og ligger i skrivende stund på femteplass, like over Sverige.

Dagbladets kulturjournalist Anders Grønneberg har følgende teori om hvorfor Rybak-oddsen har blitt dårligere.

- Rybak skuffet ikke, og leverte som forventet, så det må kanskje skyldes for store forventninger til ham. De fire-fem andre artistene etter ham kan neppe ha hatt noen betydning, så det mest sannsynlige er vel at oddsen lever litt sitt eget liv, sier Grønneberg.

- Skjønner ingenting

- Oddsen er en pekepinn, ingen fasit, og Rybaks låt har aldri vært en vinnerlåt i mine øyne, selv om han er blitt hausset opp. Selvsagt morsomt om han vinner, men det er flere kandidater i toppsjiktet, fortsetter Grønneberg.

Leder av den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, sier følgende om odds-fallet:

- Jeg skjønner ingenting av det, jeg. Det var topp stemning i salen, der jeg er.

Også i presserommet, der Dagbladets journalister befinner seg, var det stor stemning da Rybak sto på scenen.

Expressens anmelder Anders Nunstedt er ikke overrasket over Rybaks fall på bettinglista:

- Kanskje er det flere som ser hva jeg ser? At nummeret er i tåpeligste laget, selv etter Eurovision-målestokk. Rybak er ikke en tiendedel så imponerende i år som har var i «Fairytale», dessverre.

Sverige-skryt

Rybak har fått gode skussmål etter opptredenen.

- Grattis, Norge! Alexander Rybak gjorde alle sine tåpelige moves akkurat som på øvelsene, og kommer til å seile videre mot den store avgjørelsen. Kanskje til og med som nummer én, sa Anders Nunstedt like etter opptredenen.

Dagbladets Torgrim Øyre anmelder alle semifinalistene torsdag kveld. Han triller en firer for Rybaks opptreden, og skriver følgende:

«Alexander kommer seg greit gjennom det, men mangler kanskje det lille overskuddet. Vi satser på at han setter inn det siste energigiret når han kommer til finalen, for det gjør han jo.»

EUROVISION: Norges representant Alexander Rybak har gjort et stort byks på bettinglistene siden han ankom Lisboa, og er nå en av favorittene til å vinne den europeiske musikkonkurransen. Ingeborg Heldal og Marie Simonsen gjestet Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Video: Ørjan Ryland/Emilie Rydning/Mari... Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media