Eurovision

Rybak føler press før Eurovision-finalen: - Tar opp noen annens plass

Nå skal artisten spare på stemmen.

KRYSSER FINGRENE FOR SEIER: Alexander Rybak skal nok en gang knive om førsteplassen i Eurovision Song Contest. I 2009 vant han låtkonkurransen med «Fairytale». Lørdag skal han prøve lykken med «That's how you write a song». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KRYSSER FINGRENE FOR SEIER: Alexander Rybak skal nok en gang knive om førsteplassen i Eurovision Song Contest. I 2009 vant han låtkonkurransen med «Fairytale». Lørdag skal han prøve lykken med «That's how you write a song». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Alexander Rybak skal nok en gang knive om seieren i Eurovision Song Contest. Under semifinalen torsdag kveld ble det kjent at 31-åringen er blant deltakerne som er stemt videre til finalen lørdag.

På pressekonferansen torsdag kveld erkjente Rybak at han som tidligere Eurovision-vinner føler på et visst press:

- Jeg føler et press for å opptre og underholde. Jeg har gjort dette før. Nå tar jeg opp noen annens plass. Jeg vil bare underholde folk nå når jeg har en sjanse til å være her, sa Rybak, til applaus fra de andre finalistene og den oppmøtte pressen.

  • Les kulturjournalist Anders Grønnebergs kommentar her: Litt Eurovision-realisme skader ikke i MGP-tåka

Østeuropeiske stemmer

Fra salen fikk Rybak spørsmål om hvordan det påvirket hans sjanser at mange østeuropeiske land, som Russland og Polen, har forsvunnet ut av konkurransen.

- Selvfølgelig håper jeg at også folk i de østeuropeiske landene vil stemme på meg. Alt er opp til showet, sa den nybakte finalisten.

Rybak fikk også spørsmål om hva Eurovision betyr for ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer