MGP 2018

Rybak-seier kan koste NRK minst 100 millioner

NRK håper Alexander Rybak vinner MGP, men innrømmer at det kan sluke lisenspenger.

VANT: Alexander Rybak, som vant den internasjonale finalen i 2009 med låta «Fairytale», skal igjen representere Norge når Eurovision Song Contest går av stabelen i Lisboa i mai. FOTO: NTB Scanpix
VANT: Alexander Rybak, som vant den internasjonale finalen i 2009 med låta «Fairytale», skal igjen representere Norge når Eurovision Song Contest går av stabelen i Lisboa i mai. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alexander Rybak sang seg inn til en klar serier i den norske MGP-finalen lørdag. Dermed skal han igjen representere Norge, når det braker løs i Lisboa i mai.

Og ifølge MGP-eksperter har Alexander Rybak gode muligheter for å stikke av med seieren.

Dersom Norge vinner årets internasjonale konkurranse, er det NRK som vil stå for arrangementet neste år. NRK opplyser overfor Dagbladet at da Norge var vertskap i 2009, kostet dette 130 millioner norske kroner. Dette ble tatt fra NRKs eget budsjett.

- Budsjettet lå på rundt 190 millioner, men med inntekter fra andre deltakerland, sponsorer og billettsalg kostet det til slutt rundt 130 millioner, sier Charlo Halvorsen, underholdningssjef i NRK.

- Konsekvenser for ressursbruk

Det ble en folkefest i Telenor Arena. Men innhugget i økonomien førte også til at NRK ikke så seg i stand til å by på sportsarrangementer, og NRK Drama ble holdt på sparebluss det neste året, skrev Aftenposten i 2012.

Sendingen av tre allerede ferdig innspilte dramaserier måtte også utsettes til året etter, fordi seriene må føres på budsjettet for det året de sendes, skrev e24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer