Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eurovision

Rybak sparer på stemmen før Eurovision-finalen

- Det er krevende dager for ham, sier Alexander Rybaks manager.

HVILER STEMMEN: Alexander Rybak gikk videre til finalen i Eurovision Song Contest. Artisten har slitt med helsa i tiden opp mot finalen, og sparer på stemmen ut over prøvene i Altice Arena i Lisboa. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
HVILER STEMMEN: Alexander Rybak gikk videre til finalen i Eurovision Song Contest. Artisten har slitt med helsa i tiden opp mot finalen, og sparer på stemmen ut over prøvene i Altice Arena i Lisboa. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

LISBOA (Dagbladet): Torsdag kveld gikk Alexander Rybak videre til finalen i Eurovision Song Contest med låta «That's how you write a song».

31-åringen holdt pressemøte for norske medier etter at finaleplassen var et faktum, men svarte kun på et knippe spørsmål før han valgte å avslutte, med følgende kommentar:

- Jeg må spare på stemmen. Beklager!

Rybak har vært åpen om at han har slitt med influensa i tiden opp mot Eurovision.

Rybaks PR-representant, Ronnie Klaussen i Artistpartner, opplyser overfor Dagbladet at Rybak fredag og lørdag holder fokus på prøvene til finalen, og at han ut over prøvene vil spare på stemmen.

ANDRE SEMIFINALE: Norge var storfavoritter i forkant av torsdagens semifinale. I Dagbladets Eurovision-studio har vi med oss kulturjournalist og anmelder Anders Grønneberg, og vaktsjef og Eurovision-entusiast Jan Thomas Holmlund. Hvem er kveldens favoritter, og hvem er Rybaks sterkeste motstandere? Og hvorfor er Sverige så gode i d... Vis mer

Prøvene er prioritet

- Dette er krevende dager for Alexander. Han er en gutt som holder fokuset der det er viktig, og det er på prøvene. Det må være hans prioritet, sier Klaussen, og fortsetter:

- Så blir det en ekstra utfordring når helsa er sånn halvveis.

- Hvordan vil du beskrive helsetilstanden hans akkurat nå?

- Helsa er grei. Han er i fin form. Det er ikke noe dramatisk. Men han må hvile stemmen, og ha fokus på at nummeret sitter.

Ifølge Klaussen vil Rybak trolig ikke gi flere intervjuer før finalen er overstått, men avviser ikke at det kan endre seg.

- Vi tar én dag av gangen. I dag er det fokus på prøver. Det er Alexander som bestemmer hva han vil prioritere. Teamet rundt legger til rette og gir velmente råd, men det alltid opp til ham.

- Godt ivaretatt

Klaussen frykter ikke at skjerminga av Rybak vil gå ut over oppmerksomheten rundt artisten i media.

- MYE NERVER: Alexander Rybaks kvinnelige dansere, Lisa Børud og Lene Kokai Flage, tar deg med bak scenen, hvor de forbereder seg til den avgjørende semifinalen 10. mai. Video: Privat / Ingrid Cogorno Vis mer

- Han har stilt opp på mye i forkant av Eurovision, og har gjort mye i pressen, blant annet flere pressekonferanser her i Lisboa, i tillegg til besøk på en musikkskole her i byen.

- Hvordan blir helsa hans ivaretatt fram mot finalen?

- Han er godt ivaretatt av NRK sin delegasjon, og hans manager Mari Rustøy som passer på ham. I tillegg har han tilgang til lege om han skulle trenge det, sier Klaussen, som ikke er kjent med om Rybak har benyttet seg av legetilbudet eller ei.

Rybak skal opptre som nummer sju i lørdagens finale. Før den tid skal han gjennom tre prøver i Altice Arena - to fredag og én lørdag.

- Grattis, Norge!

Om Rybak sliter med stemmen, var det ikke hørbart i torsdagens semifinale.

EUROVISION: Israel er en av storfavorittene til å vinne årets Eurovision. De stiller med en låt som kan virke inspirert av metoo-bevegelsen. Ingeborg Heldal og Marie Simonsen gjestet Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Video: Ørjan Ryland/Emilie Rydning/Marie Røssland Se hele sendingen her: https://goo.gl/QehwX7 Vis mer

31-åringen var først ut på scenen, og høstet godord for opptredenen - blant annet fra Expressens anmelder Anders Nunstedt:

- Grattis, Norge! Alexander Rybak gjorde alle sine tåpelige moves akkurat som på øvelsene, og kommer til å seile videre mot den store avgjørelsen. Kanskje til og med som nummer én.

Også Aftonbladets anmelder Markus Larsson mente at Rybak leverte varene på scenen, men la ikke skjul på at «That's how you write a song» ikke er yndlingslåta hans.

- En ordentlig artist blant masse «nøtter» og amatører. Men låta, Norge? Jeg ser heller på når landet deres står på langrennsski. Bidraget er skrekkelig, sa Larsson til Dagbladet torsdag kveld.

NRK opplyser at over én million norske tv-seere så Rybak ta Norge til Eurovosion-finalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media