Eurovision

Rybak vakler, mens kypriotiske Eleni står fjellstøtt på høye hæler

Skål, nå er det fest: i kveld skal det avgjøres.

HÅP?: Alexander Rybak har falt igjen på bettinglistene etter å ha blitt vurdert som nummer 2 Lisboa, Portugal 20180509. Alexander Rybak framfører sitt bidrag i Eurovision Song Contest: "Thats How You Write a Song" under onsdagens prøver før torsdagens semifinale i Lisboa.

Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HÅP?: Alexander Rybak har falt igjen på bettinglistene etter å ha blitt vurdert som nummer 2 Lisboa, Portugal 20180509. Alexander Rybak framfører sitt bidrag i Eurovision Song Contest: "Thats How You Write a Song" under onsdagens prøver før torsdagens semifinale i Lisboa. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Endelig, så er lørdagen her med Melodi Grand Prix-finalen. Semifinalene tidligere denne uka har vært som kjedelige vorspiel. Nå er det, dog om noen timer, bare å ta fram flaska med rosa bobler og jakka med paljetter. Jeg skal selv vurdere rød leppestift, men grensa går ved tangatruse og høyhælte sko. Skål, «euroskruller» i alle land og med alle legninger, nå er det fest.

Vi får ikke den mest langbeinte vinneren i MGP-historien, selv om kypriotiske Eleni Foureira skulle vinne. Etter at hun vrikket seg fram med florlette gevanter på scenen tirsdag, og den israelsk «høna» Netta ble presset ned fra den øverste vaglepinnen, er hun favoritt til å vinne. Ifølge oddsen, som vi skal ta like lite bokstavelig som bibelen.

Rykk tilbake til start, heter det i brettspillet Monopol. Alexander Rybak lå lenge på 8.-10. plass på Eurovision-oddsen, men så rykket han opp og ble liggende ei uke som nummer to. Det tente for alvor en gnist og tro på norsk seier. Etter opptredenen i går justerte Europa forventningene, og han trakk kortet «Rykk tilbake til start». NRK sparer opp mot 150 millioner kroner på å slippe å arrangere MGP-finalen neste år, penger det og.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer