DEBATT

Debatt: Skatteeaten og Nav

Rydd opp i tabbene, Siv og Anniken

Det kan tenkes at «kundene», eller de dere kjenner som velgerne, vil si at dere to har ansvaret.

TA ANSVAR!: Siv Jensen (t.v.) og Anniken Hauglie bør droppe det de har i hendene og ta et møte på kort varsel etter at mange trygdemottakere har fått for lite utbetalt i januar, mener artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
TA ANSVAR!: Siv Jensen (t.v.) og Anniken Hauglie bør droppe det de har i hendene og ta et møte på kort varsel etter at mange trygdemottakere har fått for lite utbetalt i januar, mener artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære finansminister Siv Jensen (Frp) og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), nå bør dere droppe det dere har i hendene og ta et møte på kort varsel. Tema for møtet skal være «Hvordan våre etater fort kan ordne opp i sine tabber uten at velgerne plages».

Som følge av rot i Skatt og Nav har mange trygdemottakere fått feil (for lite) utbetalt i januar som følge av feil skattetrekk. Egentlig har det liten interesse hvorfor Nav bruker feil skattetrekksopplysninger som de har hentet fra Skatt.

Om det er Skatt eller Nav som har gjort feilen er av underordnet betydning. Det som har betydning er at trygdede har fått utbetalt for lite penger. Og at Skatt har fått for mye penger.

Nå skal dere høre poenget: Nav er Staten, Skatt er Staten. Dataene som trengs for å rette opp dette uten å plage velgerne ligger hos … Staten (ved Nav og Skatt), og pengene som de skal ha ligger også hos Staten. Om skatten allerede er betalt til Skatt, greier de sikkert å overføre feilinnbetalingen tilbake til Nav.

Den enkle løsningen er å kjøre en beregning av januartrygden på nytt igjen med de riktige skatteopplysningene. Da finner man ut hva den enkelte virkelig skulle ha av skattetrekk. Sammenlikn det med hva den trygdede ble trukket i skatt ved utbetaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer