DEBATT

Debatt: Barnehagepolitikk

Rydd selv, Moxnes!

Når man diskuterer barnehagepolitikk, bør det eneste spørsmålet være: Vil dette gjøre barnehagen bedre og tryggere for barna? Det spørsmålet er ikke Rødt interessert i.

FAMILIENE TAPER: Det er familiene som taper på at venstresiden skjærer alle private barnehager over en kam, skriver innsenderne. På bildet holder Bjørnar Moxsnes appell under «foreldrestreiken» i forbindelse med loven om ny bemanningsnorm i barnehagene i juni i fjor. Foto: NTB scanpix
FAMILIENE TAPER: Det er familiene som taper på at venstresiden skjærer alle private barnehager over en kam, skriver innsenderne. På bildet holder Bjørnar Moxsnes appell under «foreldrestreiken» i forbindelse med loven om ny bemanningsnorm i barnehagene i juni i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

10. april ber Moxnes oss om å rydde i hva han kaller «barnehagerotet». Regjeringen er i gang med å gjennomgå finansieringen og reguleringen av private barnehager. Det er vi glad for. Barnehagesektoren har endret seg, og det er viktig at vi har et oppdatert regelverk. Det er en begrensning i loven på hvor stor fortjeneste man kan ta fra barnehagene, og vi trenger et bedre tilsyn. Dersom en privat eller offentlig barnehage bryter regelverket og bruker tilskuddet feil, eller gir et for dårlig tilbud, skal det ha konsekvenser.

Men Moxnes bør starte med å rydde hos seg selv. Hvis Rødt er interessert i å styrke kvaliteten i barnehagene, kan de for eksempel ansette flere barnehagelærere i byene der de har makt. Oslo mangler omtrent 400 barnehagelærere. Eller han kan reise til Økern i Oslo. Der står en splitter ny moderne Espira-barnehage ubrukt, til tross for at det er familier i nærområdet som venter på barnehageplass.

Det vi ser i Oslo er en ideologisk kamp som reduserer foreldres og barns valgfrihet. Moxnes legger ikke skjul på at de ønsker å forby private barnehager, helt uavhengig av hvor god kvalitet de har, om de går med underskudd eller overskudd og hvor mange pedagoger de har. Det står i sterk kontrast til regjeringen som har prioritert kvalitet, både ved å innføre en bemanningsnorm og kreve flere pedagoger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer