Anmeldelse Valkyrien NRK

Rydd søndagskvelden: «Valkyrien» bekrefter at NRK har lært seg å lage gode thrillerserier

Tør dvele ved det som skjer inni hodene på karakterene.

UNDERVERDEN: Lik brennes på bålet og pasienter oppsøker en illegal klinikk under jorda i NRKs nye storsatsing «Valkyrien» som har premiere 1. januar 2017. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-ANMELDELSE: Rydd søndagskvelden: «Valkyrien» bekrefter at NRK endelig har lært seg å lage gode thrillerserier. Men først og fremst at Pål Sverre Hagen er en fantastisk skuespiller.

Med «Nobel» viste statskanalen at de har fått dramasatsningen inn på rett spor, etter noen forvirrende runder med konspirasjonstøys.

Nå er de klare med en ny storsatsning, og det er deilig å kunne konstatere at de fortsatt er på rett vei. Og dessuten at «Valkyrien» er noe helt annet enn «Nobel».

Begge er spennende samtidsdramaer. Men der «Nobel» var en handlingsdrevet thriller om krig og fred, er «Valkyrien» mye mer opptatt av mennesker. Det er action her også, i bøtter og spann. Men endelig har vi en norsk storserie som tør å dvele ved det som skjer inni hodene på karakterene.

Undergangsprepper

Til å begynne med framstår serien som en slags norsk versjon av «Breaking Bad». Legen Ravn (Sven Nordin) jobber ved sykehuset der kona Vilma (Pia Halvorsen) er forsker. Så blir hun alvorlig syk, det finnes ingen kur, bortsett fra en helt ny og eksperimentell én, som hun selv har utviklet. Sykehuset sier nei, risikoen er for stor. Da tar paret saken i egne hender, i all hemmelighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer