Ryddig arbeidsliv

Ingress

Meninger

Arbeidstilsynet har avdekket «mange og til dels omfattende brudd på arbeidsmiljøloven» under inspeksjoner i restaurantbransjen i sommer. Det gjelder både store internasjonale hurtigmatkjeder og såkalte «kjendisrestauranter» i Oslo. Ofte er det brudd på arbeidstidsbestemmelsene som er de alvorligste avvik fra lov og orden. Folk arbeider lenger enn det arbeidsmiljøloven tillater. Fellesforbundet, som organiserer en del av de ansatte i restaurantbransjen, hevder at det er en gjennomgående trend i hele bransjen at de ansatte har altfor liten fritid og jobber altfor mye. Det har også hatt følger for rekrutteringen til yrkene i bransjen.

Bedriftene selv «legger seg flat», som det gjerne heter når ansvarlige blir tatt med buksene nede av kontrollørene. Noen skylder på misforståelser. Andre prøver seg med mer sofistikerte forklaringer. Bl.a. ser de på arbeidet sitt som kunst eller som idrett. Det gjelder selvsagt primært restauranter som ligger i toppsjiktet.

Slike forklaringer er bare utflukter. Det er intet som tilsier at god og dyr mat må tilberedes under lovstridige arbeidsforhold. Snarere tvert imot: Det er all grunn til å tro at arbeidstakere som arbeider i bedrifter der lov og tariffer blir overholdt, er de mest kreative og innsatsvillige i sitt arbeid. Det er ikke noe som tilsier at restaurantansatte er annerledes enn andre arbeidstakere i konkurranseutsatte næringer i så henseende.

Norsk arbeidsliv er preget av høy organisasjonsgrad, omfattende lovgivning og ryddige tarifforhold. Men i seinere tid har det i visse bransjer vært gjort forsøk på å undergrave dette systemet. Det fremmer neppe konkurransedyktighet verken i vareproduksjon eller tjenesteyting. I går kom det melding om at Norge har rykket fire plasser framover til 11. plass i kåringen av verdens mest konkurransedyktige land, utarbeidet av World Economic Forum. Her heter det at offentlige institusjoner fungerer godt, private institusjoner er preget av etisk atferd og arbeidsmarkedene er effektive.

Det viser at det ikke er noen motsetning mellom gode konkurranseresultater og gode arbeidsforhold. Michelin-stjerner skal ikke være resultat av overtidsarbeid langt ut over lovens grenser.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.