Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rygg, Pernille

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har hatt skrivebordsprosjekter i årevis, men ambisjonene tok en ny vending da kjæresten min skaffet seg PC. Den var det jeg som annekterte. Da Gyldendal utlyste en forfatterkonkurranse der deltakerne skulle sende inn uferdige manus, sendte jeg inn det jeg holdt på med. Det var forløperen til «Sommerfugleffekten». Hvis den boka hadde gått til helvete hadde jeg ikke skrevet mer. Men siden det gikk så bra, fikk jeg lysten til å satse.

Beste leseropplevelse:

- Det tror jeg må være «Bølgene» av Virginia Woolf. Jeg tror det er første gang jeg har lest en forfatter som har klart å gjøre prosa til poesi gjennom en hel roman. Uten at det blir pretensiøst eller underlig.

Slik liker jeg å jobbe:

Jeg har rota litt her, før jeg fant ut at jeg ikke kan skrive hjemme. Jeg liker å reise - på hytta eller til utlandet. I perioder lønner det seg å komme helt bort. Her i Oslo sitter jeg gjerne på kafeer - i det siste Bagel og Juice fordi det er rett ved der jeg bor. Når foreldrene mine er bortreist sitter jeg hjemme hos dem.

Mitt forhold til Internett:

Jeg har ikke noe forhold til Internett, men ser ikke bort fra at jeg snart kopler meg opp. Tror det kunne vært nyttig i forhold til å innhente informasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!