Rykende uenig om faktum

Elden vil ha Nerdrum frifunnet, aktoratet ber om to år og ti måneders fengsel.

Forsvarer-teamet: Nerdrums hovedforsvarer John Christian Elden er nå i gang med sin avsluttende prosedyre i Nerdrum-saken. Til venstre er medforsvarer Pål Berg.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Forsvarer-teamet: Nerdrums hovedforsvarer John Christian Elden er nå i gang med sin avsluttende prosedyre i Nerdrum-saken. Til venstre er medforsvarer Pål Berg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Min påstand er at Nerdrum frifinnes, avsluttet forsvarer John Christian Elden i retten i dag. Nerdrum er tiltalt for grovt skattesvik, og aktor Asbjørg Lykkjen la i dag ned påstand om at Nerdrum skal dømmes til to år og ti måneder i fengsel. - Tror ikke på vitner Aktoratet og forsvaret er fortsatt rykende uenige om faktum i saken. 

- Det kommer vitne etter vitne, dokument etter dokument, som peker i retning av at Nerdrums forklaring stemmer, men det vil ikke påtalemyndigheten tro på. Og så bruker de det at de ikke tror på det som argument for at det er det motsatte av hva vitnene sier som har skjedd, sa Elden i begynnelsen av sin prosedyre.

Aktor Asbjørg Lykkjen, la på sin side vekt på alle de ulike forklaringen Nerdrum, hans kone og advokater har kommet med, siden saken begynte for tolv år siden.

- Profesjonell hjelp Hun står fast på tiltalebeløpet for unndragelsen på 13,8 millioner kroner.

- Vi vet at Nerdrum innhentet råd fra profesjonelle aktører om hvordan dette skulle gjøres. Det er straffeskjerpende at dette er nøye veloverveid. Det er brukt både advokater og revisorer for å skjule sannheten, sa Lykkjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer