Ryker ut av Grand Prix uten topp-plassering

Dersom Norge ikke kommer blant de fem beste i den internasjonale Grand Prix-finalen (EuroSong) i år, ryker vi ut til neste år. For å hindre at det skjer, har NRK bedt Elisabeth «Bettan» Andreassen om å delta i den norske finalen i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har veldig lyst, sier Bettan. Hun har imidlertid ikke bestemt seg om hun vil delta i den norske Melodi Grand Prix-finalen, som blir arrangert i Oslo Spektrum lørdag 24. februar.

Hun bekrefter overfor Dagbladet at hun blir med dersom hun får en låt som hun har tro på. Eurosong-finalen arrangeres i København lørdag 12. mai.

Stort press

- Blir jeg med, gjør jeg det for å vinne den norske finalen. Jeg har sikret Norge gode plasseringer og høye poengsummer før. Det er vel derfor jeg er blitt spurt om å delta, sier Bettan.

Det ligger et ekstra press på Norge og den artisten som vinner den norske finalen.

- Aldri tidligere har det vært så kritisk som i år. Dersom det norske bidraget ikke oppnår mye bedre plassering enn de siste årene, blir vi utestengt i 2002, sier president Kato Hansen i Den norske Melodi Grand Prix-klubben.

Skylder på Tor

Prosjektleder Jon Ola Sand i NRK føler presset på kroppen.

- Får vi en 5. plass eller bedre, er vi garantert å være med i 2002. Jeg skal ikke henge ut Tor Endresen, men det er hans 0-poengsum som drar oss ned, sier Sand.

Årets norske GP-kabal er ikke lagt, men Sand håper han får Bettan med på laget.

Reglene er slik at det er de fem siste års poengsum som bestemmer hvilke land som får være med. I år er det 23 land som deltar.

Norge kom på 2. plass med Bettans «I Evighet» i 1996, og det har gitt oss sikker plass fram til i fjor. Men i år hjelper ikke det.

I 1997 fikk Tor Endresen 0 poeng med «San Francisco», og heller ikke Lars A. Fredriksen, Stig van Eijk og Charmed sanket mye poeng.

Tyrkia har de siste fem årene om lag den samme poengsummen, og blir dermed Norges argeste konkurrent.

<B>KAN REDDE NORGE:</B> - Jeg blir med i Melodi Grand Prix dersom jeg får en låt jeg kan vinne med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer