PÅ TUR: El Cuero er for tida på en stor norgesturné. Fra v. Tommy Reite, Brynjar Takle Ohr, Håvard Takle Ohr, og Øyvind Blomstrøm. Foto: Privat
PÅ TUR: El Cuero er for tida på en stor norgesturné. Fra v. Tommy Reite, Brynjar Takle Ohr, Håvard Takle Ohr, og Øyvind Blomstrøm. Foto: PrivatVis mer

Rykker opp til elitedivisjonen

El Cuero har tatt sjumilsstøvlene på, men forskrever seg ikke. - Vi er ikke suicidale, tar et steg av gangen, sier de.

El Cuero skal for første gang spille alene på Rockefeller, og ser på det som et opprykk til norsk rocks elitedivisjonen.

Kristiansundbandet kom inn som et frisk pust for om lag fem år siden. Og de avanserer stadig.

- Vi tar noen steg, men vi må gjøre det trinnvis, sier trommeslager Håvard Takle Ohr.

Klassisk miks Fredag 7. oktober spiller El Cuero på Rockefeller - spillestedet som er et bevis på man er et betydelig band.

- Vi har opptrådt der tidligere, men da sammen med andre. Nå er vi alene, og håper det er fortjent, sier Håvard.

Bandet har fått mye oppmerksomhet de siste åre, spesielt etter at kvartetten ga ut sitt tredje album i mai. «From Mountains To Sand» blir beskrevet som en uimotståelig miks av klassisk amerikansk og britisk rock.

Smeltedigel - Vi er en smeltedigel av det beste fra rockhistorien. Det slår an, både hos anmeldere og publikum, sier Håvard.

Låta «Footprints» fra siste plate er blitt mye spilt i radio. Men til tross for suksessen, må gutta spe på lønna med litt forskjellig jobbing.

- Vi tar også på oss ulike oppdrag. Det siste vi gjorde, var å være backingbandet til Bare Egil på hans Norgesturné, som NRK-tv har laget en dokumentar av, sier Håvard.

Stålkontroll El Cuero har base i Oslo, men Håvards bror og bandets vokalist - Brynjar - bor i Trondheim. Men det spiller liten rolle, ifølge gutta.

- Vi har mer eller mindre spilt sammen i 15 år, og kjenner hverandre, sier Håvard.

Bandet har gitt ut alle platene på eget selskap, Gravel Road Music, og har stålkontroll på det meste.

- Ja, vil er selvberget. Vil ha det slik, men EMI gjør en veldig bra distribusjonsjobb, sier Håvard.

Bandet har akkurat startet på en omfattende klubbturné - etter å var varmet opp med en rekke festivaljobbing i sommer.