Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Röyksopp-Alarm!

Beste popplate, beste house/techno-plate, beste låt. Det ble fasiten for Röyksopp etter gårsdagens Alarm-prisutdeling på Rockefeller i Oslo. 2002 tegner til å bli et godt soppår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Berge og Torbjørn Brundtland gir nytt innhold til begrepet «magic mushrooms».

«Melody AM» het debutalbumet som fikk anmelderne til å sperre øynene opp og hente fram den peneste sida på terningen. Platekjøperne var enige, og nå har det nesten gått unna 40000 eksemplarer av cd-en, som ledende engelske musikkaviser som NME og Q i fellesskap har kåret til årets femte beste plate på verdensbasis. Derfor var det vel bare å vente at Svein Berge nesten måtte sørge for bærehjelp hjem til hotellet i går?

- Dette er jo virkelig i overkant av hva vi hadde regnet med, sier Svein Berge. Han har nettopp snakket med kollega Torbjørn Brundtland på telefon, og er litt skjelven.

Alarm-prisene 2002

POP
Røyksopp

METAL
Dimmu Borgir

HOUSE/ TECHNO
Röyksopp

HIP-HOP/ RAPP
Warlocks

ROCK
Kaizers Orchestra

JAZZ
Jaga Jazzist

BESTE LÅT
Röyksopp: «Eple»

BESTE LIVEBAND
Kaizers Orchestra

ALARMS JURYPRIS
Amulet

Mellom 40000 og 50000 stemmer er avgitt i forbindelse med årets Alarm-pris.

Tatt på senga

- Vi er gutter som prioriterer kjærligheten, og i kveld er Torbjørn i Bergen sammen med kjæresten, som akkurat har gjort ferdig hovedoppgaven sin. Det synes jeg det står respekt av, roser Berge.

Han ble bokstavelig talt revet ut av hotellsenga si like før klokka ni i går kveld for å rekke Alarm-showet på Rockefeller.

- Jeg forsov meg litt... Måtte bare storme opp til Rockefeller og kom inn akkurat tidsnok til å ta imot prisen for beste popplate. Jeg er en nordlending fra enkle kår, og da er det vanskelig å vite hvor man skal gjøre av hendene sine. Særlig når man blir overrumplet. Popprisen var en utrolig overraskelse, og jeg ble veldig tatt på senga.

- Du ble litt rørt?

Berge drar litt på svaret.

- Æææ, rørt er et litt rart ord, men jeg ble veldig overrasket! Det er litt rart å stå der, rett fra senga, foran hundrevis av folk, og med en pris i handa.

Knallstart

2002 har fått en voldsomt god start for Röyksopp. I går gjorde de reint bord på Alarm-prisen. Duoen er nominert til Spellemannpris i klassen Elektronika og i klassen for Årets nykommere. De skal opptre under Spellemannpris-utdelingen, de har varmet opp for Garbage i Oslo Spektrum, og de ble nylig kåret til Norges femte best kledde menn av Dagbladets motejury. Og de skal opptre på Quart-festivalen. Fortsatt er det bare 3. februar. Soppsesong er det først til høsten, egentlig?

- Skal vi på Quarten? Å, ja... Vi er litt lite strukturerte med datoer og spillejobber både Torbjørn og jeg, unnskylder Berge.

- Men Quarten, det blir veldig gøy. Det blir i det hele tatt veldig mye nå. Og så vi som ikke har hatt noen forventninger om noe som helst. Du skal se egoene våre vokser litt i månedene framover, sier Svein Berge.

KVALITETSPRIS: Gruppa Amulet fikk kveldens Alarm-pris og 25000 kroner.
DREVEN: - Vi har fått mye i kveld... Kanskje litt for mye! sa en beskjeden Svein Berge, og ga bort beltet som prydet det tredje Alarm-diplomet. - For nå har Torbjørn og jeg allerede ett hver. I bakgrunnen prisutdeler - og Nemi-mamma - Lise Myhre.
Hele Norges coronakart