Röyksopp-album med beste norske Billboard-plassering noensinne

Slo a-ha i dag og ble historisk.

<strong>KLATRERE I USA:</strong> Röyksopp og Robyn har aldri gjort det så bra på den amerikanske albumlista som de gjør nå. Det er det heller ingen andre nordmenn som har gjort. Foto: KACPER KASPRZYK
KLATRERE I USA: Röyksopp og Robyn har aldri gjort det så bra på den amerikanske albumlista som de gjør nå. Det er det heller ingen andre nordmenn som har gjort. Foto: KACPER KASPRZYK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da neste ukes amerikanske Billboard-albumliste ble offentliggjort i dag, gikk Röyksopp og Robyn rett inn på en 14. plass på Billboard 200 med minialbumet «Do It Again».

Det er det høyeste et norsk album har kommet i USA noensinne, og slår dermed a-has nesten 30 år gamle rekord satt med 15. plassen til «Hunting High and Low» i 1985.

Beste noensinne Billboard 200 tar utelukkende hensyn til digitalt og fysisk salg i USA, i motsetning til singellista Hot 100 som også regner inn blant annet streaming og radiospilling i kalkylen.

Röyksopp har vært inne på én gang tidligere, da albumet «Junior» lå på en 126. plass en uke i 2009, mens Robyn har solgt nok til å kjempe seg inn på Billboard 200 både i 1998 og 2003.

Virale låter Der er derimot bare Robyn av trioen som har vært inne på singellista Hot 100 tidligere, slik som Nico & Vinz er nå.

Nå er altså to forskjellige norske duoer inne på topp 20 på hver sin viktige Billboard-liste, samtidig. Det har heller aldri skjedd før.

Platedirektøren Guttorm Raa i Warner Music Norway, som er plateselskapet som har signert både Nico & Vinz og Röyksopp & Robyn i Norge, koster på seg et ekstra glis i dag.

- Dette er utrolig moro og en enorm prestasjon! Det er ikke Warner Music som har Röyksopp og Robyn i USA, men dette beviser igjen at det er mulig for norske artister i USA, verdens største og viktigste musikkmarked. Jeg tror og håper av suksessen til Nico & Vinz og nå Røyksopp rekrutterer enda flere norske artister til det amerikanske markedet, både ved at artister setter seg høye mål og er ambisiøse og at amerikanske øyne i enda større grad retter seg mot norske artister og produsenter, sier han til Dagbladet.

A-has Magne Furuholmen er ikke snurt for å ha mistet den norske Billboard 200-rekorden til Röyksopp. Til orientering har jo a-ha ennå den gjeveste norske Billboard-bragden, nemlig førsteplassen på singellista Hot 100 med «Take on Me».

- Vi gratulerer Röyksopp og Robyn så mye med suksessen deres EP har på Billboard-lista, skriver han i en sms til Dagbladet.

Röyksopp og Robyn legger snart ut på en turné i både Europa og USA, som også involverer Øyafestivalen i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer