Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Röyksopp i toppselskap med Pink Floyd, Lorde og Eminem

Men en annen nordmann gjør det enda bedre ...

GJØR DET IGJEN: Tromsø-duoen Röyksopp er plassert på Spotifys globale liste som viser hvilke sanger som ble mest delt forrige uke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GJØR DET IGJEN: Tromsø-duoen Röyksopp er plassert på Spotifys globale liste som viser hvilke sanger som ble mest delt forrige uke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tirsdag kveld ble Spotifys topp ti-liste over ukas mest delte låter offentliggjort via nyhetsbyrået AP.

På den globale listas tiendeplass, er den norske duoen Röyksopp plassert.

• Sjekk hele lista i faktaboksen.

Norsk andreplass Plasseringen er satt sammen av tallet man får når man deler antall delinger på Spotify, Tumblr, Twitter og Facebook på antall mennesker som har hørt den aktuelle låta.

Mens Röyksopp akkurat nådde lista, har en annen nordmann fått en enda gjevere plassering.

Den britiske indiegruppa får sølvplasseringen med låta «Left Hand Free». Dog ikke med originalversjonen, men en remix laget av den 22 år gamle rogalendingen Peder Losnegård - for mange bedre kjent under artistnavnet LidoLido.

Samme versjon av låta har også andreplassen for lista som gjelder for USA alene.

Uten Robyn De to herrene fra Tromsø, Svein Berge og Torbjørn Brundtland, nyter denne gang musikalsk suksess uten samarbeidspartner og verdensstjerne Robyn.

Det er låta «I Had This Thing» som er det tiende mest delte Spotify-sporet på verdensbasis i dagene mellom mandag 10. november og søndag 16. november.

Den kritikerroste duoen har eksistert i 16 år, og ga i november ut plata «The Inevitable End» - Röyksopps femte og siste studioalbum, et album som fikk Dagbladets anmelder til å hente fram den terningkastillustrasjonen med flest prikker på.

- Framover vil vi utforske andre formater og måter å gi ut musikk på. Det er også ting vi ikke vil si nok om til at det trenger et helt album, sa Brundtland nylig til Magasinet

- En naturtilstand Röyksopp har gjort det godt fra starten av. Vunnet seks Spellemann-priser. Fått internasjonal suksess tidlig på 2000-tallet via elektroniske låter som «Eple», «Poor Leno» og «Remind Me».

Samarbeidet med Robyn fikk også massiv oppmerksomhet. Minialbumet «Do It Again», som ble gitt ut i vår, havnet på plass nummer 14 på Billboards albumliste, og med det skrev duoen norsk musikkhistorie.

- Vi har alltid gjort alt selv - uten den anerkjennelsen som mange andre artister har fått fra øverighetspersoner, styre og stell. Tror du vi får et klapp på skuldra nå, Torbjørn? sa Berge i et intervju med Dagbladet tidligere denne måneden.

- Jeg oppfatter det av og til som at folk rundt oss tar vår suksess og framgang fullstendig for gitt. At det har blitt en naturtilstand for enkelte, var Brundtlands svar. 

Plateselskapet Warner Music Norges produktsjef Bjørn Reinfjell legger ikke skjul på at han er fornøyd med topplasseringen, i en kommentar til TV 2, som også omtaler saken.
 
- Låter som blir delt mye har det med å selge bra, så dette er veldig kult. Samtidig er det ikke veldig overraskende, for de er et internasjonalt stort navn, sier han.

SØLVGUTT: Priser og listeplasseringer har drysset over Peder Losnegård alias LidoLido. Nå får han sølvplassering på Spotifys globale - og amerikanske - «most viral»-liste.  Foto: Eirik Helland Urke
SØLVGUTT: Priser og listeplasseringer har drysset over Peder Losnegård alias LidoLido. Nå får han sølvplassering på Spotifys globale - og amerikanske - «most viral»-liste. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling