Röyksopp lei hypen

Norsk musikkpresse suger, mener Röyksopp.

Årest beste album. Årets beste band. Årets musikkvideo. Godordene har snødd over Svein Berge og Torbjørn Brundtland i Röyksopp det siste året. Men nå er de lei. Det er bare hyping i norsk musikkpresse.

- Det virker som om media har helt klare målestokker for det å ha suksess, at det er hvor mange oppslag du har hatt i NME og The Wire som viser hvor god du er. Nedturen i norsk musikkpresse kommer vel når Bibelen deres, NME, sier noe stygt om et eller annet norsk, sier Svein Berge til Mute.

Norsk musikkbransje fortjener heller ikke kred-stempelet sitt, skal vi tro Röyksopp.

- Det er kun ett norsk selskap som fortjener kred-stempelet, og det er Tellé.

Telle stemmer i

Mannen bak det som ifølge Röyksopp er Norges eneste kredible plateselskap, Mikal Telle, er enig i duoens kritikk av norske musikkjournalister:

- Norge er oppe i sin egen rumpe for øyeblikket. Nå skal norske medier digge og oppdage alt, og er blitt redde for å gi dårlige anmeldelser, sier han til Mute.

Skriver særoppgave i sær

Röyksopp er sære. Da de fikk MTV-prisen for beste video for «Remind me» nylig var de glade. Men de er skeptiske også:

- Vi føler en slags tomhet. Det er ikke mye innhold i dette. Det er så mye koreografi. Og så lite spontanitet. Selve opplevelsen av å overvære showet var heller ikke så spennende. Jeg sovna underveis, det er ikke løgn. Vi kjedet oss og gikk til og med ut en tur, sa Torbjørn til Dagbladet etter showet.

- Vi vil aldri komme til et punkt hvor vi lar sånne seanser påvirke oss, stemte Torbjørn i.

På forhånd brukte gutta et par uker til å tvile seg fram til om de skulle opptre på showet eller ikke. Til slutt sa de ja. Og da leide de like godt en kjendis-stylist for å se bra ut.

- Vi liker å se på oss selv som forholdsvis kompromissløse. Vi vil ikke bare hoppe på med en gang vi blir tilbudt noe. I hvert fall ikke hvis vi ikke har lyst. I denne sammenhengen ble vi tilbudt noe som overhodet ikke passet med måten vi liker å opptre og spille musikk på. Da måtte vi rett og slett si nei. Og så kom MTV tilbake til oss. Det er vi ganske fornøyde med, forklarer Brundtland.

Har Röyksopp rett? Bør de ikke selv takke hypen? Delta i musikkdebatten!

PÅ MTV AWARDS:</B> Röyksopp fikk prisen for årets beste video.
<B>PÅ ROCKEFELLER:</B> Röyksopp på scenen i Oslo.