Röyksopp må slåss mot seg selv og Robyn for Spellemann-pris

Her er alle Spellemann-nominasjonene.

FÅTT PRIS FØR: Her ser vi Röyksopp-gutta i 2002, da de fikk to Spellmannpriser for årets musikkvideo og årets elektronika. Foto: Tor Arne Dalsnes/ Dagbladet
FÅTT PRIS FØR: Her ser vi Röyksopp-gutta i 2002, da de fikk to Spellmannpriser for årets musikkvideo og årets elektronika. Foto: Tor Arne Dalsnes/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble navnene på de som skal slåss om Spellemannpriser den 17. januar offentliggjort.

Og hvis man ser på antall nominasjoner, kan det muligens bli en hyggelig kveld for Highasakite.

De er nemlig nominert i tre forskjellige kategorier. Hvis de går helt til topps i alle, kan de ta med seg hjem Spellemann-harpa for både årets popgruppe, årets komponist og årets tekstforfatter.

Også Siri Nilsen er nominert i tre kategorier.

Nominert flere ganger Litt mer pikant kan det bli for Röyksopp, som tok forvel med det tradisjonelle albumformatet tidligere i høst. De er nominert i kategoriene årets popgruppe og årets komponist - med to forskjellige utgivelser i hver kategori - og må dermed kjempe mot seg selv.

Både albumet «The Inevitable End» og EP-en «Do It Again», som de gjorde sammen med Robyn, er nominert i begge kategoriene.

- 2014 har vært et bra år for oss; to album som begge har blitt meget godt mottatt i inn- og utland (i særdeleshet). Vi har skrevet norsk musikkhistorie med tidenes høyest plassering på Billboards albumliste. Samt blitt nominert for vår andre Grammy - i det både Billboard og Grammy selv omtaler som en av de desidert viktigste kategorier for tiden. På toppen av det har vi gjennomført en verdendomfattende turne som har blitt godt mottatt. Disse 4 nominasjonene blir kjærkomment tillegg til denne - etter eget skjønn, allerede imponerende merittlisten. Det godt å bli satt pris på her hjemme også, sier Röyksopps Svein Berge til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer