JAZZKLARE: Röyksopp — Torbjørn Brundtland (th) og Svein Berge - blir en hovedattraksjon på Kongsberg-jazzen i juli. Duoen sikret seg to nye Spellemannpriser i vinter og har et nytt album på beddingen. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
JAZZKLARE: Röyksopp — Torbjørn Brundtland (th) og Svein Berge - blir en hovedattraksjon på Kongsberg-jazzen i juli. Duoen sikret seg to nye Spellemannpriser i vinter og har et nytt album på beddingen. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.Vis mer

Röyksopp med jazzfølge til Kongsberg i sommer

Röyksopp stiller på Kongsberg Jazzfestival sammen med ledende jazzmusikere i juli.

||| Festivalsjef Pål Fidjestøl er strålende fornøyd over å ha sikret seg Torbjørn Brundtland og Svein Berge til kveldskonsert på utesecenen Tubaloon torsdag 8. juli.

- Klart jeg er glad for at Norges fremste eksportvare innen musikk vil spille på festivalen og at de viser at de har respekt for den arenaen de skal spille på, sier han.

- Hva tenker du på når du sier «respekt»?

- At de kommer til å ha med seg ledende jazzmusikere på konserten. På Øya i fjor hadde de med seg Robyn, på Kongsberg kommer de til å spille med jazzmusikere. Uten å si et vondt ord om Robyn, så ville ikke en sånn konstellasjon vært relevant for oss.

- Hvem skal de spille med?

- Det kan jeg ikke fortelle deg ennå. Men jeg regner med at konserten blir bygget rundt låtene fra det kommende «Senior»-albumet, pluss noe fra de første platene. Det blir en full Röyksopp-konsert, og den eneste i Norge i sommer.

- Fra før er det kjent at McCoy Tyner Trio og Jaga Jazzist er klar for festivalen. Når går dere ut med resten av programmet?

- Hoveddelen blir sluppet tirsdag over påske. Vi har flere godbiter på lager, sier Pål Fidjestøl.

FORNØYD: Festivaljef Pål Fidjestøl i Kongsberg Jazzfestival foran Tubaloon-scenen på Kirketorget i Kongsberg. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
FORNØYD: Festivaljef Pål Fidjestøl i Kongsberg Jazzfestival foran Tubaloon-scenen på Kirketorget i Kongsberg. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer