Röyksopp og Robyn har ingen hemmeligheter som ikke tåler dagens lys ...

... utenom det med Svein Berges underliv.

INGEN RØYKLEGGING: Torbjørn Brundtland, Robyn og Svein Berge har gitt ut sitt første minialbum sammen, der de fungerer som et band. I kveld opptrer de på Øyafestivalen sammen. Foto: Paul S. Amundsen
INGEN RØYKLEGGING: Torbjørn Brundtland, Robyn og Svein Berge har gitt ut sitt første minialbum sammen, der de fungerer som et band. I kveld opptrer de på Øyafestivalen sammen. Foto: Paul S. AmundsenVis mer

BERGEN (Dagbladet): Röyksopp sammen med Robyn. Robyn sammen med Röyksopp. De siste fem årene har den svensk-norske troikaen vært noen av hverandres nærmeste samarbeidspartnere, som blant annet har resultert i et felles minialbum og en verdensturné som tar turen innom Øyafestivalen i kveld.

Men da de begynte å lage musikk sammen i forbindelse med Röyksopp-albumet «Junior», som utkom i 2009, kunne det hele begynt på en særdeles pinlig måte, ifølge Röyksopps Torbjørn Brundtland (39).

- Det var stort da Robyn kom til Bergen for å møte oss, men jeg husker at jeg lurte på om vi personlig måtte hente henne på flyplassen. Når jeg tenker tilbake på det, så er jeg glad for at jeg slo det fra meg, for det hadde vært veldig awkward å ha en sånn seremoni der ute på flyplassen, sier han.

Da de møttes skjønte de imidlertid fort at det var en veldig god kjemi der, uansett om det de lagde ble bra eller dårlig. Og litt senere ble hiten «The Girl and the Robot», en av publikums fremste konsertfavoritter, unnfanget.

Beundring Men hva er det de setter pris på ved hverandre?

- Robyn er et forbilde for alle, og for oss også. Hun er en flink problemløser, er kreativ og kan både være abstrakt og konsis når det kommer til musikken. Hun vet hva hun vil og ikke vil. Slik er vi også, så det er en egenskap vi setter veldig pris på. Da kan vi være målrettet. Vi lærer mye av hverandre. Hun skolerer oss på det som er hennes spesialfelt, vokal og låtskrivning, men det viktigste er mennesket bak, som er så jævla bra, sier Svein Berge (38).

- Og så har hun også en nesegrus beundring for våre nerdete programmeringsfingre, noe vi jo blir så smigret av, skyter makker Torbjørn Brundtland inn på sedvanlig Röyksopp-vis.

- Har du, Robyn, noen hemmeligheter å fortelle om Röyksopp, da?

Svein Berge tar ordet, med et gedigent glis rundt kjeften.

- Du må ikke fortelle det om kuken min. Det går bare ikke.

Veloppdragne Robyn (35) gjør noen målebevegelser med hendene, og samtalen penser spøkefullt inn på veiing av mannens underliv - om man må ta med pungen - før hun svarer.

- Det er egentlig ingen hemmeligheter med dem. De er fantastiske mennesker, som er morsomme og følsomme. Det er det som er greia med dem. Når man skal samarbeide så tett sammen, og være kritiske sammen, så er det viktig at man liker hverandre. For oss var det kjærlighet ved første blikk, sier den svenske popstjerna.

I høst en eller annen gang skal det etter planen komme et nytt Röyksopp-album. Det hopet seg nemlig opp masse ny musikk i studioet deres under rettsstriden med Rune Lindbæk, som endte med forlik i både injuriesaken og plagiatsaken etter at Lindbæk trakk anken sin.

- Hvordan var det å følge vennene og kollegene dine i en slik rettsstrid?

- De har vært så veloppdragne at de ikke har pratet dritt. Men jeg har merket at det har vært vanskelig for dem og at det har påvirket dem veldig mye, uten at vi har pratet noe særlig om det. Vi har snakket mer om andre ting, som er viktigere. Som hva vi skal gjøre med livene våre. Men alle vi tre har vært i vanskelig situasjoner som dette nå, så det er noe vi har til felles, sier Robyn.

HØR DAGBLADETS ØYA-SPILLELISTE: