Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Röyksopp og Rune Lindbæk skal samarbeide musikalsk etter forlik i plagiatstriden

Ankesaken legges død.

STRIDEN ER SLUTT: Her er Svein Berge, advokat Harald Bjelke jr. og Torbjørn Brundtland i Bergen tingrett i februar i år. Foto: NTB Scanpix
STRIDEN ER SLUTT: Her er Svein Berge, advokat Harald Bjelke jr. og Torbjørn Brundtland i Bergen tingrett i februar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Rune Lindbæk, Torbjørn Brundtland og Svein Berge har inngått forlik i både plagiatstriden og injuriesøksmålet, opplyser Röyksopps advokat Harald Bjelke Jr. til Dagbladet.

Dermed legges en årelang strid død.

Ingen av partenes advokater vil kommentere detaljer rundt forliket.

Tromsø-analogi I en pressemelding sier partene: «For å bruke en lokal Tromsø-analogi, har vi stått på hver vår side av sundet , men vi har nå kommet hverandre i møte midt på Tromsøbrua».

Lindbæk tapte i mars i Bergen tingrett, der han i et søksmål hevdet at han var med på å lage låta «Lift» gjennom et samarbeidsprosjekt med Röyksopps Torbjørn Brundtland kalt Drum Island. Han mente videre at deler av denne låta ble brukt i låta «A Higher Place» fra Röyksopps debutalbum «Melody A.M.»., og at han dermed skulle bli kreditert og honorert for denne bruken.

Remix-samarbeid Det avviste altså tingretten. Lindbæk fikk så akseptert en anke, og saken skulle opp igjen for Gulating lagmannsrett i september til neste år. Før det skulle partene også møtes i Oslo tingrett i anledning injuriesøksmålet Lindbæk rettet mot Röyksopp. Nå er altså begge sakene løst utenfor rettssystemet før den tid.

Det som kanskje er mer overraskende, etter bitre beskyldninger om løgn, trusler og tyveri, er at Röyksopp og Lindbæk nå skal samarbeide om remixer av hverandres materiale.

- Vi har sammen kommet til enighet om at injuriesaken heves som forlikt, og Rune Lindbæk trekker anken fra Bergen tingrett. I avtalen vi har inngått ligger ingen erkjennelser eller innrømmelser av krav fra noen partene. Det er en løsning der vi på flere punkter har blitt enige om å være uenige, men samtidig innsett at å legge saken fullstendig bak oss er det beste. Vi ønsker Rune alt godt videre, og som et symbol på fremtidstroen har vi blitt enige om å utveksle en remix av en av hverandres låter. På denne måten ender noe som har vært tungt for alle involverte opp med å også inneholde noe positivt, skriver Röyksopp i en uttalelse til Dagbladet.

INNGIKK FORLIK MED RÖYKSOPP: Rune Lindbæk.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
INNGIKK FORLIK MED RÖYKSOPP: Rune Lindbæk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling