Röyksopp skal spilles hver dag i ti år på NRK

Lager ny vignett for Dagsrevyen.

FJÆR I HATTEN: Röyksopp og herrene Torbjörn Brundtland og Svein Berge blir udødeliggjort av NRK - som vignettkomponister.
Foto: Sigurd Fandango
FJÆR I HATTEN: Röyksopp og herrene Torbjörn Brundtland og Svein Berge blir udødeliggjort av NRK - som vignettkomponister. Foto: Sigurd Fandango Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svein Berge og Torbjørn Brundtland utgjør duoen Röyksopp.

Planen er å lansere nye lydloger mandag 15. juni.

- Traust og innovativt Bandet er et av landets internasjonalt mest kjente artister. Svein Berge og Torbjørn Brundtland har holdt på i nesten et helt år med å lage og finpusse på oppdraget fra NRK.

Det har ikke vært uten utfordringer for artistene, melder NRK.

- Det skal være traust og innovativt på samme tid. Trygt og velkjent, men nytt. Det høres nesten umulig ut, men både vi og NRK er fornøyd med resultatet, sier Berge til NRK.

En ære for Röyksopp I tillegg til å lage Dagsrevyens nye vignett, har de to laget lyd og vignetter til Urix, Debatten, Distriktsnyhetene og Oddasat.

- Det er en stor jobb.

- Vi er beæret for at vi er blitt spurt, sier Röyksopp til statskanalen.

- Har en slitestyrke Til Dagbladet forteller Aksel Helgheim, prosjektleder for designprofil i NRK, at Röyksopp var førstevalget.

- Röyksopp har en veldig slitestyrke i det de lager.

- De har laget fem vignetter ogå 12 sekunder, samt underliggende ludkulisser som skal ligge under hele nyhetsinnslag, sier Helgheim.

Skal tåle gjentalekse Han forteller videre at gutta dels har laget vignettene mens de har reist på turné rundt om i verden.

De har et lydbilde som egner seg for hyppige gjentagelser, hevder Helgheim.

- Det er blitt dyre sekunder? Röksopp er vel ikke de rimeligste å engasjere.

- Skal vare i ti år - Hadde vi spilt det bare én gang, ville det blitt dyrt. De skal spilles 10 000 ganger, så da blir det ikke dyrt. Vi forholder oss til ordinære komponisthonorar for slike oppdrag, sier Helgheim

Helgheim antar at lydlogene skal vare i omlag ti år, og skal muligens justeres etter hvert.

- Det er blitt mer vanlig at man ikke bytter ut en loge etter sju-åtte år, men heller justerer og forandrer litt underveis, sier Helgheim.

Mandag 15. juni er dagen da NRK lanserer nye nyhetslogoer og nyhetslydkulisser.

- Det er meningen, men jeg kan ikke garantere det. Det vil skje i nær framtid, i løpet av et par uker, når de siste justeringene er på plass, sier Helgheim til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer