Röyksopp slutter å gi ut album

Vil gi ut musikken i andre formater.

RØYKLAGT: Svein Berge og Torbjørn Brundtland i Röyksopp kommer med sitt siste tradisjonelle album i november.
Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
RØYKLAGT: Svein Berge og Torbjørn Brundtland i Röyksopp kommer med sitt siste tradisjonelle album i november. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november utkommer Röyksopps femte studioalbum, «The Inevitable End».

Og som tittelen tilsier, blir det duoens siste langspiller. I framtida kommer de til å gi ut musikken sin i andre formater.

- Det er ikke veldig dramatisk, og albumet heter «The Inevitable End» også av andre grunner enn at det kommer til å bli vår siste utgivelse i det formatet. Vi har vært så heldige å få utforske det tradisjonelle albumet på «Meldy A.M.», «The Understanding», «Junior», «Senior» og nå til sist «The Inevitable End». Men det vi har lyst til å gjøre framover ligger mer innenfor utgivelser med for eksempel tre eller fire låter, sier Röyksopps Torbjørn Brundtland til Dagbladet.

- En kjærlighetserklæring Det var på P3-programmet «Christine» i dag at duoen først fortalte om albumvrakinga.

Brundtland forklarer imidlertid at det kommende, siste albumet er laget som en kjærlighetserklæring til albumformatet. 

- Vi føler at vi har lyktes i å ha en rød tråd gjennom alle albumene - det er viktig at ting henger sammen og er en enhet. Men om vi vil omfavne et konsept eller en musikalsk retning, kan vi nå gjøre det i fire låter istedetfor å gjøre det over et helt album, sier Brundtland.

- Mer av Röyksopp Det har som regel gått rundt fire år mellom hvert Röyksopp-album, med unntak av «Senior» som ble sluppet året etter «Junior». Til tross for mangelen på album etter «The Inevitable End», kan fansen nå se fram til hyppigere utgivelser, ifølge Röyksopp.

- Det blir altså ikke mindre, men mer av oss, lover Brundtland.

Sist gang Röyksopp ga ut musikk, i kompaniskap med Robyn, førte det dem til den høyeste plasseringen et norsk band har hatt på Billboards albumliste i USA.

«Do It Again» nådde nemlig helt opp til en 14. plass, og slo dermed a-has nesten 30 år gamle rekord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer