Röyksopp stevnes av kompis

Tidligere kompis og samarbeidspartner mener Röyksopp har stjålet hans musikk.

TREKKES FOR RETTEN: Röyksopp er blitt stevnet for Bergen tingrett av tidligere kompis og samarbeidspartner Rune Lindbæk. Foto: Tor Erik H. Mathiesen, Dagbladet
TREKKES FOR RETTEN: Röyksopp er blitt stevnet for Bergen tingrett av tidligere kompis og samarbeidspartner Rune Lindbæk. Foto: Tor Erik H. Mathiesen, DagbladetVis mer

(Dagbladet): Suksessduoen Röyksopp ble i mars 2011 beskyldt for å ha stjålet musikk fra den tidligere kompisen og samarbeidspartneren Rune Lindbæk.

I går oversendte Lindbæk en stevning til Bergen tingrett.

- Innholdet i denne er i det alt vesentlige i tråd med den fremstilling Lindbæk har kommunisert i media tidligere. Lindbæk ser nå frem til å få en rettslig avgjørelse i saken, opplyser Lindbæks advokat Marius Øvrebø-Engemoen i en epost.

Verken Lindbæk eller hans advokat ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Kopi av låt DJen Rune Lindbæk mener han skulle vært kreditert og honorert som komponist for to av låtene på albumet «Melody AM», som ble utgitt i 2001.

Krangelen mellom Lindbæk og Röyksopp, bestående av Svein Berge og Torbjørn Brundtland, har pågått i det skjulte i fem år.

En av låtende det strides om, «A Higher Place», skal ifølge en sakkyndig rapport være delvis kopiert fra låta «Lift». Denne ble utgitt på albumet Drum Island, et samarbeidsprosjekt Lindbæk og Röyksopps Torbjørn Brundtland hadde på 90-tallet.

- Løgn I november 2011 svarte Röyksopp på anklagene fra Lindbæk via nettsiden royksoppsvarer.com.

Der beskriver Röyksopp Lindbæks anklager som «regelrett løgn og tyveri». Svein Berge og Torbjørn Brundtland skriver at de ikke har ønsket å kommentere saken, men etter Lindbæks «sverte-kampanje» ser de ingen utvei.

De skriver at de var redd Lindbæk, og de beskriver press og trusler i studio.

Svarte på hjemmeside I avsnittet «Terror» skriver de at Lindbæk sendte tekstmeldinger til alle døgnets tider, og at han skal ha kommet med trusler om at han skulle saksøke dem.

Lindbøk svarte på dette utspillet via sin egen hjemmeside runelindbaek.com.

Nå har han altså sendt en stevning sendt inn til Bergen tingrett.

- Röyksopp ønsker ikke å kommentere saken utover det de har skrevet på royksoppsvarer.com, sier Ida Lyxzen i Röyksopps norske plateselskap EMI Norge, til Dagbladet.

GODE BUSSER: Thorbjørn Brundtland og Rune Lindbæk hadde tidligere et tett samarbeid. Nå møtes de i retten. Foto: NTB Scanpix
GODE BUSSER: Thorbjørn Brundtland og Rune Lindbæk hadde tidligere et tett samarbeid. Nå møtes de i retten. Foto: NTB Scanpix Vis mer