BIDRAR PÅ «STAR WARS»-album: Disney ville at Svein Berge (til høyre) og Torbjørn Brundtland i Röyksopp skulle bidra på et «Star Wars»-album, og ga duoen tilgang til lydeffekter fra alle filmene. Det har resultert i låta «Bounty Hunters», som er ute i dag. Foto: Stian Andersen
BIDRAR PÅ «STAR WARS»-album: Disney ville at Svein Berge (til høyre) og Torbjørn Brundtland i Röyksopp skulle bidra på et «Star Wars»-album, og ga duoen tilgang til lydeffekter fra alle filmene. Det har resultert i låta «Bounty Hunters», som er ute i dag. Foto: Stian AndersenVis mer

Röyksopp-Svein om «Star Wars»-låta: - Bare å kjenne sin besøkelsestid

Elektronikaduoen er med på internasjonalt stjernelag.

(Dagbladet): Tromsø, en eller annen gang på 80-tallet:

Småguttene Svein Berge og Torbjørn Brundtland er oppslukte av science fiction, lasersynther og verdensrommet.

De tre første «Star Wars»-filmene har kommet ut med få års mellomrom, og gutta er blodfans.

Bergen, 2015:

Berge og Brundtland blir kontaktet av Disney, som vil at Röyksopp skal gjøre en låt som hyllest til de klassiske tre første «Star Wars»-filmene.

Kurator for prosjektet? Superprodusent Rick Rubin.

- Det var lett for oss å si ja, sier Svein Berge på telefon fra studio.

Etter noen halvfokuserte setninger fylt med «øøh» og lange vokaler klarer musikeren å rive seg vekk fra dataskjermen, og inn i intervjuet.

- Vi er jo født og oppvokst med «Star Wars». Som barn var både jeg og Torbjørn opptatte av alt som smakte litt av framtid. Og når man er født og oppvokst i Tromsø føler man at man er geografisk nærmere verdensrommet enn man kanskje er i andre deler av verden, forteller han.

- En innflytelse Det at Rick Rubin var kurator for prosjektet var heller ikke noe minus, skal vi tro Berge.

- Han er en innflytelse, og er også en sånn produsentskikkelse av typen jeg liker. Han jobber på tvers av sjangre - Run DMC, Johnny Cash, hva som helst. Det er en tilnærming jeg selv også har. Man er ikke låst i en sjanger.

Og når innflytelsesrike popkulturelle bastioner som Rick Rubin og Disney ringer, er det bare å kjenne sin besøkelsestid, ifølge musikeren.

Det har resultert i åtte minutter lange «Bounty Hunters», inspirert av dusørjegerne som herjer i «Star Wars»-universet, og er ute på digitale plattformer i dag.

COVERET: Albumet heter «Star Wars Headspace», og inneholder bidrag fra produsenter som Rick Rubin, Flying Lotus og Galantis. Albumet slippes digitalt 19. februar. Foto: Disney
COVERET: Albumet heter «Star Wars Headspace», og inneholder bidrag fra produsenter som Rick Rubin, Flying Lotus og Galantis. Albumet slippes digitalt 19. februar. Foto: Disney Vis mer

Låta er i godt selskap med bidrag fra produsenter som Rubin selv, samt navn som Flying Lotus, Rustie og Galantis.

Bruker «shabby» utstyr - Hvorfor ble Röyksopp spurt om å bidra, tror du?

- Vet ikke, svarer Berge, og ber journalisten om å få noen andre til å svare på spørsmålet, før han svarer selv likevel: 

- Det er fint for oss å bli spurt. Vi liker å tro at vi har et særegent lydbilde, vi liker å tro at vi er veldig dyktige i det vi gjør, sier han.

- Det er en del ting folk i ditt virke kanskje ikke legger merke til, som det faktum at vi bruker ekstremt mye gammelt og «shabby» utstyr. Det er veldig vanskelig. Vi bruker veldig lite softsynther, og sitter ikke med en liten Mac.

- Hvorfor?

- Da blir du oppringt av Rick Rubin, som vil at du skal lage musikk. Særegenhet er det det går på, sier Berge.

- Hvor mye penger fikk dere for å lage «Bounty Hunters»?

- Det vet jeg faktisk ikke engang. Det bryr jeg meg ikke om, sier Röyksopp-musikeren.

- Vi får tilbud om å gjøre mye — heldigvis — da velger vi ut fra hva vi har lyst til å gjøre. Vi lar ikke økonomi og berømmelse være motiverende faktorer. Det har vært vår modus operandi siden dag én.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram