Röyksopp vil spille i hjembyen

Suksessduoen Röyksopp kvitterer gjerne for heder fra Tromsø med å spille konsert i hjembyen.

- Sist vi spilte i Tromsø var det for 50 tilskuere. Vi håper det minst blir 70 neste gang, sier Torbjørn Brundtland og Svein Berge etter at en sprekkeferdig Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen fredag delte ut kommunens hederspris, champagne og skamros til duoen.

Stolt

Ordføreren ser på guttene som de fremste eksponentene for begrepet Tromsø-techno der de i likhet med artister som Bel Canto og Geir Jensen «henter fram stemninger og klangbilder fra hjembyen under nordlyset».

- Jeg er så glad for at dere reiser rundt som techno-gutta fra Tromsø selv om dere bor i Bergen. Dere skal vite at Tromsø-folk ikke er misunnelige på deres eventyrlige suksess, men ønsker dere alt godt, sa Kristoffersen under prisutdelingen på rådhuset fredag.

Vil gi tilbake

Torbjørn Brundtland og Svein Berge satte begge pris på statuetten i sølv og glass fra Tromsø kommune, men ville ikke måle den opp mot MTV-prisen for årets beste video som de internasjonalt er mest kjent for.

- Det blir som å si at rød er en bedre farge enn blått. Vi tar imot all skryt og klapp på skulderen. Vi er eksil-tromsøværinger, men det er her vi kommer fra. Dette er stort for oss, og vi får lyst til å gi noe tilbake... Vil du ha jakka mi, Hermann, spør Torbjørn Brundtland.

Ny musikk

Etter en sammenhengende opptur på halvannet år som nå er kronet med et platesalg på 400.000 og en rekke internasjonale priser, ønsker duoen å få ro til å lage ny musikk i Bergen.

- Det har vært intenst og ekstremt. Nå skal vi ha en utvidet juleferie. Men vi må få passet inn en konsert i Tromsø, sier guttene.

USA-lansering

Albumet «Melody AM» er allerede sluppet på det amerikanske markedet. Duoen stiller seg åpne til hva som skjer når de i slutten av februar drar til USA for ny lansering i verdens største musikkmarked.

- Vi har ingen spesielle forventninger til hva som skjer i USA. Skal du slå gjennom der, krever det at du turnerer i minst ett år. Vi er redde for å gå lei, og er kanskje litt late. Men vi vil heller ikke bli 30 og se ut som Keith Richards etter å ha turnert oss halvt i hjel, sier Brundtland og Berge.

De måler ikke suksess i antall solgte plater.

- Vi drømmer litt om å leve den type liv vi hadde i forkant av det som er skjedd den siste tiden. Et roligere liv der vi får tid til å gjøre der vi vil, sier de.

(NTB-Jan-Morten Bjørnbakk)

<B>HEDRET:</B> I dag fikk Röyksopp Tromsø kommunes hederspris.