Rykter fra 70-tallet

Tre pophistorisk viktige album i rause nyutgaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Lindsey Buckingham & Stevie Nicks, Christine & John McVie pluss Mick Fleetwood skulle komme til å bli et av rockens største bestselgerfenomener. Det legendariske samarbeidet ble beseglet over et måltid på en meksikansk restaurant og kjøpskålen utført med margaritas.

Snadder

Her er de tre første albumene til gruppa i nye utgaver, spekket med alternative opptak og annet bonussnadder. Debutplata «Fleetwood Mac» (1975) er samlet på en enkelt-cd, mens både «Rumours» (1977) og dobbelt-LP-en «Tusk» (1979) er doble album med alternative versjoner av nær sagt hver eneste låt.

Fleetwood Macs britiske 60-tallsopprinnelse var en saga blott. Gitargeniet Peter Green forsvant inn i sin utilnærmelige drømmeverden, ødelagt av en uheldig LSD-tripp.

Men den demoniske Mick Fleetwood sto på. Han førte bandet inn i fase to. På det første albumet prøver bandet seg fram med den nye kjemien, de to kvinnene pluss Lindsey Buckingham som en kontrastrik trio ved mikrofonen, sistnevnte også på en spiss, gyllen gitar - mens det rullende kompet til Fleetwood og bassist McVie ga en trolsk, fyldig og forførende rytme bak vokalistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.