Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ryktet ødela Springers senatdrøm

Jerry Springer tør ikke drive valgkamp så lenge han er rekord-upopulær trash-tv-vert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste halvåret har han svidd av over 7 millioner av sine egne kroner på å sjekke valgstemninga i hjemstaten Ohio. Han ønsket å kaste seg med i senat-valgkampen, men tok omsider hintet. I en gallup svarte 71 prosent at de ikke likte ham - mer enn noen andre i undersøkelsens 14-årige historie.

- Så lenge jeg driver med showet mitt, vil ingen høre på det jeg har å si - samme hvor ærlig jeg mener det, sier Springer til nyhetsbyrået AP.

Rekker ikke å forbedre ryktet

Han gir dermed opp senatdrømmen i denne omgang. Demokraten lover at valgkamppengene han har samlet inn i tre uker, skal returneres. De siste seks månedene har han talt på arrangementer hos det demokratiske partiet og prøvd å samle støttespillere.

- Jeg ville se om jeg kunne nå gjennom bråket fra tv-programmet, men det gikk ikke. Jeg klarer ikke å få velgerne til å skille mellom politikeren Jerry Springer og tv-verten Jerry Springer. Iallfall ikke tidsnok til valget neste år, beklager han.

Trash-kongen på tv

Springer var i byrådet i Cincinnati på 70-tallet, og var ordfører fra 1978 til 1981. Etter å ha tapt guvernørvalget i 1982, ble han nyhetsmann på tv. I 1991 begynte «The Jerry Springer Show» hvor horer, strippere, halliker, lesbiske menn og andre amerikanske rariteter krangler, banner og kaster stoler på hverandre.

Flere demokratiske politikere puster nå lettet ut, og håper valget kan dreie seg om politiske saker i stedet for en kontroversiell programleder.

Jerry Springers nettsted

<B>FLAGG OG HÅNDTRYKK: Jerry Springer hilser på velgere under en demokrat-middag forrige måned. Han var gjestetaler og fortalte om sitt mulig senat-kandidatur etter at han 14. juli hadde sendt inn de nødvendige valgpapirene.