Rynker ingen hindring for Roxette

Bleka hår, brunkrem og ekte svensk popstjernestyling. Roxette er tilbake i rampelyset. - Vi har fått oss noen rynker etterhvert, men vi legger oss ikke under kniven av den grunn. Den holder med en sminkedame, forsikrer Marie Fredrikssson.

Per og Marie. Han fylte 42 i janur, hun blir 43 i slutten av mai. Ingen alder å bli skremt av. Men Gessle og Fredriksson ser ut som to litt gammelmodige popstjerner der de sitter i en suite på Grand Hotel med sminkøse til høyre og sjefete svensk promodame til venstre. De er ikke i nærheten av å selge så mange plater som i glansperioden fra '88 til '95, men de gir seg ikke uten sverdslag og pudder.

Helmut og Gunnar og sånn

- Da jeg var ung og kjempende musiker var det enormt å få møte Bjørn og Benny som reiste rundt i den store verden og var popstjerner. Nå er vi i den samme posisjonen som Abba var den gang; nå er det jeg som er gamlefar som har har oppnådd noe og brøytet vei for den neste generasjonen, sier Per Gessle.

- Dere er voksne folk i en popbransje som er veldig ungdomsfiksert? Er det ikke slitsomt?

- Ungt og ungt. Jeg kikka på hitlista hjemme i Sverige før vi dro hit til Oslo. Helmut Lotti, Gunnar Wiklund, Johnny Cash og Credence Clearwater Revival. Alle disse gjør det bra i 2001. Da bør ikke vår alder være noe problem i det hele tatt, mener Marie.

- En heftig jobb

Og utrolig nok; Roxettes nye album, «Room Service», er for tida det tredje mest solgte albumet i Europa. Og det på tross av at de to framstår som litt pussige, krampestrigla popstjerner fra forrige århundre.

- Det er jo ikke som da vi kom hjem til Sverige etter å ha slått igjennom i USA med «The Look» på slutten av 80-tallet. Da ble vi jo tatt i mot som om vi hadde vunnet OL-gull, sier Per.

- Men vi har fortsatt verdens heftigste jobb. Popmusikk er vår store kjærlighet, sier Marie med et blikk som forteller at hun lengter hjem til mann og barn.

- Det er jo ikke så supernyfikent som det en gang var, men jeg tipper vi selger en tre-fire millioner av den nye plata også, fastslår Per.

hakon.moslet@dagbladet.no