Rynkerock på sitt beste

Miraklenes tid er ikke forbi! For da de sterkt aldrende rockere i Rolling Stones inntok Valle Hovin, skjedde det noe helt spesielt. Det som lett kunne ha blitt en kriserapport fra geriatrisk avdeling, blir et eventyr om rynkerockere i toppslag.

Det ble rett og slett oppsiktsvekkende hyggelig på Valle Hovin i går kveld. Stones inviterte til verdens største rythm'n blues-klubb, en klubb der det tidvis kokte oppe på scena.

Ikke regn med å bli overrasket meldte undertegnede etter bandets middelmådige Sverige-konsert fredag. Hvor feil kan man ta?

Spilleglede

Gøteborg-konserten viste et band som fløt på rutinen og ramlet av gårde uten særlig tegn til entusiasme. Det var hverdag. I går var det fest: Det var ikke fire pengegriske forretningsmenn på jobb vi så, det var en gjeng ivrige musikanter med genuin spilleglede og fantastisk samspill.

Bra til å være norsk, heter det i klisjeen. Flinke til å være gamle, tenkte vi da Keith Richards vraltet inn på scenen og kjørte i gang åpningslåta «Satisfaction». «Let's Spend the Night Together» kom som en overraskende andrelåt, mens bandets veteransaksofonist Bobby Keyes gjorde ordentlig gromme ting med instrumentet sitt i «Flip the Switch».

Men det var i fjerdelåta «Gimme Shelter» det begynte å skje store ting oppe på Valle. Mick Jagger inviterte med seg kordamen Lisa Fisher fram på scenen, og han kunne knapt nok gjort et smartere trekk. Fisher, av det frodige afro-amerikanske slaget, sang så sjela vrengte seg i en hårreisende sexy og groovende duett med Mick.

Og hei, skal lure på om ikke resten av bandet også fikk et adrenalinkick av dama, for med ett dro Keith Richards en fantastisk blues-solo mens resten av bandet fant fram til den store gospel-følelsen. Plutselig kunne man liksom ikke tenke seg noe bedre sted å være en søndagskveld.

Djevelsk

RYNKEROCK: Ron Wood og Keith Richards er ikke ungdommer lenger, men de er fortsatt like djevelsk gode rockegutter som for 30 år siden.

«Constant Craving»-kopien «Anybody Seen my Baby» fikser bare ikke Stones live. Heller ikke i går fikk de den tunge ballade-singelen fra fjorårets «Bridges to Babylon» til å svinge. Men deretter snudde Stones helt om på tidligere sett-lister, og fant fram bandets gamle country-schlager «Dead Flowers». Det var riktig så koselig.

Under den nye «Out of Controll» slo det nye gnister oppe på scena. Med ett befant man seg på en skitten klubb der sangeren gjør obskøne tilnærmelser overfor koristen, gitaristen tar en røyk med en av gutta, blåserrekka lever sitt eget ville liv og hele pakka svinger noe helt ubeskrivelig.

Låta kom på plate i 1997, men følelsen er som om man skulle være til stede på en av de gamle rebellenes konserter rundt 1970. De mørke undertonene, de skitne tekstene, det djevelske glimtet i øyekroken, den unike kjemien - alt sammen er på plass.

Derfra og ut stod man bare og smilte oppe på Valle Hovin. For når Mick Jagger for noen øyeblikk så ut til å glemme at kona Jerry Hall ventet nede på Grand, suttet heftig på tærne til Lisa Fisher, danset rundt som ingen andre 55-åringer, da var det bare å si seg ende over: At rynkerock-sjefene skulle være i såpass bra slag hadde jeg rett og slett aldri trodd!

KONSERT

Rolling Stones

«Bridges to Babylon» - turné

Valle Hovin

Publikum: ca 34 000

<B>TOPPFORM:</B> Ingen 55-åringer danser som Mick Jagger. Han og Rolling Stones var i toppform på Valle Hovin i går kveld.