Rynkerock på sitt beste

Miraklenes tid er ikke forbi! For da de sterkt aldrende rockere i Rolling Stones inntok Valle Hovin, skjedde det noe helt spesielt. Det som lett kunne ha blitt en kriserapport fra geriatrisk avdeling, blir et eventyr om rynkerockere i toppslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble rett og slett oppsiktsvekkende hyggelig på Valle Hovin i går kveld. Stones inviterte til verdens største rythm'n blues-klubb, en klubb der det tidvis kokte oppe på scena.

Ikke regn med å bli overrasket meldte undertegnede etter bandets middelmådige Sverige-konsert fredag. Hvor feil kan man ta?

Spilleglede

Gøteborg-konserten viste et band som fløt på rutinen og ramlet av gårde uten særlig tegn til entusiasme. Det var hverdag. I går var det fest: Det var ikke fire pengegriske forretningsmenn på jobb vi så, det var en gjeng ivrige musikanter med genuin spilleglede og fantastisk samspill.

Bra til å være norsk, heter det i klisjeen. Flinke til å være gamle, tenkte vi da Keith Richards vraltet inn på scenen og kjørte i gang åpningslåta «Satisfaction». «Let's Spend the Night Together» kom som en overraskende andrelåt, mens bandets veteransaksofonist Bobby Keyes gjorde ordentlig gromme ting med instrumentet sitt i «Flip the Switch».

Men det var i fjerdelåta «Gimme Shelter» det begynte å skje store ting oppe på Valle. Mick Jagger inviterte med seg kordamen Lisa Fisher fram på scenen, og han kunne knapt nok gjort et smartere trekk. Fisher, av det frodige afro-amerikanske slaget, sang så sjela vrengte seg i en hårreisende sexy og groovende duett med Mick.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.